Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Srce od kamena

Srce od kamena

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-00389-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4968

Broj strana:

352

Težina:

453 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Da li su dijamanti zaista vječni?
Blistavi simbol romantičnog zavještanja ponekad traje duže od ljubavi...

Filadelfija, Njujork, Boston, Pariz. Od dvadesetih godina prošlog vijeka pa do današnjih dana, kroz neodoljive portrete četiri braka, pratimo priču o dijamantima i o načinu na koji su ovi svjetlucavi kamenčići postali simbol naših najdubljih nadanja i vječne ljubavi - u dobru i u zlu.
Godina je 1947. Meri Franses Gereti radi u marketinškoj agenciji kao kopirajter i mora da ubijedi svijet u dvije stvari: da brak obavezno podrazumjeva dijamantski prsten na ruci svake žene, i da je ona podjednako dobra u svom poslu kao i bilo koji muškarac. Jedne noći, u trenutku inspiracije, Meri Franses će zapisati rječi koje će ostvariti oba njena cilja...
Srce od kamena priča je o ljubavi, braku, posvećenosti i izdaji - oštra, strastvena i predivna, kao i dragocjeni kamen koji predstavlja sve ono o čemu sanjamo.

I, zaista, šta dijamantima daje njihovu snažnu i neprikosnovenu ljepotu? Nije ni bitno da li potiču od mrtve zvijezde ili iz života planktona, jer ti kamenčići iz zemlje nisu ništa drugo do prazni kavezi za naše snove - bijeli papiri na koje se promenljive želje našeg scra mogu ispisati.
- Tom Zelner

  • Originalni naziv: The engagements
  • Prevodilac: Matilda Maloku
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Da li su dijamanti zaista vječni? Blistavi simbol romantičnog zavještanja ponekad traje duže od ljubavi... Filadelfija, Njujork, Boston, Pariz. Od dvadesetih godina prošlog vijeka pa do današnjih dana, kroz neodoljive portrete četiri braka, pratimo priču o dijamantima i o načinu na koji su ovi svjetlucavi kamenčići postali simbol naših najdubljih nadanja i vječne ljubavi - u dobru i u zlu. Godina je 1947. Meri Franses Gereti radi u marketinškoj agenciji kao kopirajter i mora da ubijedi svijet u dvije stvari: da brak obavezno podrazumjeva dijamantski prsten na ruci svake žene, i da je ona podjednako dobra u svom poslu kao i bilo koji muškarac. Jedne noći, u trenutku inspiracije, Meri Franses će zapisati rječi koje će ostvariti oba njena cilja... Srce od kamena priča je o ljubavi, braku, posvećenosti i izdaji - oštra, strastvena i predivna, kao i dragocjeni kamen koji predstavlja sve ono o čemu sanjamo. I, zaista, šta dijamantima daje njihovu snažnu i neprikosnovenu ljepotu? Nije ni bitno da li potiču od mrtve zvijezde ili iz života planktona, jer ti kamenčići iz zemlje nisu ništa drugo do prazni kavezi za naše snove - bijeli papiri na koje se promenljive želje našeg scra mogu ispisati. - Tom Zelner

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter