Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Slike Orijenta u putopisima autorica njemačkog govornog područja

Slike Orijenta u putopisima autorica njemačkog govornog područja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789926434618

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D5960

Broj strana:

256

Težina:

541 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

58,50 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Doktorski rad Slike Orijenta u putopisima autorica njemačkog govornog područja je osmišljen kao istraživanje okcidentalno- zapadnjačkog prikazivanja i recepcije Orijenta u putopisnim djelima autorica sa njemačkog govornog područja tokom XIX vijeka.

U tom pogledu, ovaj rad bi nastojao obuhvatiti putopisne narative autorica Ide Pfeiffer Reise einer Wienerin in das Heilige Land (1842), Ide von Hahn-Hahn Orientalische Briefe (1844), Marie Schuber Meine Pilgerreise über Rom, Griechenland und Egypten durch die Wüste nach Jerusalem und zurück vom 4.October 1847 bis 25. September 1848. (1850) i Louise Mühlbach Reisebiefe aus Aegypten (1871). Pri tome bi ovaj rad nastojao pružiti sveobuhvatni pogled na društvenu i historijsku pozicioniranost žene kao putopisca, kao i razvoj kolonijalnog diskursa i njegov utjecaj na pisanje putopisaca.

Posebna pažnja posvetila bi se problematizaciji i definiranju putopisa kao književnog žanra i pitanju putovanja kao potrazi za Drugim i Drugačijim.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Doktorski rad Slike Orijenta u putopisima autorica njemačkog govornog područja je osmišljen kao istraživanje okcidentalno- zapadnjačkog prikazivanja i recepcije Orijenta u putopisnim djelima autorica sa njemačkog govornog područja tokom XIX vijeka. U tom pogledu, ovaj rad bi nastojao obuhvatiti putopisne narative autorica Ide Pfeiffer Reise einer Wienerin in das Heilige Land (1842), Ide von Hahn-Hahn Orientalische Briefe (1844), Marie Schuber Meine Pilgerreise über Rom, Griechenland und Egypten durch die Wüste nach Jerusalem und zurück vom 4.October 1847 bis 25. September 1848. (1850) i Louise Mühlbach Reisebiefe aus Aegypten (1871). Pri tome bi ovaj rad nastojao pružiti sveobuhvatni pogled na društvenu i historijsku pozicioniranost žene kao putopisca, kao i razvoj kolonijalnog diskursa i njegov utjecaj na pisanje putopisaca. Posebna pažnja posvetila bi se problematizaciji i definiranju putopisa kao književnog žanra i pitanju putovanja kao potrazi za Drugim i Drugačijim.

Dodatne informacije

Izdavač Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter