Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Samo Alberte - Trilogija o Alberti, treći deo

Samo Alberte - Trilogija o Alberti, treći deo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Kora Sandel


ISBN:

9788660361600

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D4846

Broj strana:

292

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U Samo Alberte, poslednjem delu mnogouvažene trilogije, dovršeno je predstavljanje emocionalnog razvoja letargične i nesrećne antiheroine u samodovoljnu ženu. Alberte, sada ljubavnica norveškog umetnika Siverta, živi u Parizu s njihovim malim sinom. I dok se Sivert upušta u vezu sa izvesnom švedskom slikarkom, Alberte se zaljubljuje u Pjera, pisca koji se upravo vratio iz vojne službe, naklonjenog njenim kreativnim snagama i kolebljivoj potrebi za pisanjem. Nakon perioda sukoba, Sivert i Alberte vraćaju se u Norvešku, gde njena samospoznaja postaje potpuna. Suptilno i pronicljivo, Kora Sendel prikazuje postepenu koroziju odnosa na pozadini posledica Velikog rata.

Ne izbegavajući da dočara izrazito antinemačko raspoloženje u Francuskoj između dva rata, Kora Sandel ispisala je roman koji je po prirodi stvari morao biti cenzurisan u onovremenoj Norveškoj, zbog čega je trilogija 1941. objavljena bez nekolikih ključnih stranica poslednjeg dela. Nedostajuće sekvence dostupne su prvi put nakon ovog izdanja.

  • Prevodilac: Ratka Krsmanović Isailović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U Samo Alberte, poslednjem delu mnogouvažene trilogije, dovršeno je predstavljanje emocionalnog razvoja letargične i nesrećne antiheroine u samodovoljnu ženu. Alberte, sada ljubavnica norveškog umetnika Siverta, živi u Parizu s njihovim malim sinom. I dok se Sivert upušta u vezu sa izvesnom švedskom slikarkom, Alberte se zaljubljuje u Pjera, pisca koji se upravo vratio iz vojne službe, naklonjenog njenim kreativnim snagama i kolebljivoj potrebi za pisanjem. Nakon perioda sukoba, Sivert i Alberte vraćaju se u Norvešku, gde njena samospoznaja postaje potpuna. Suptilno i pronicljivo, Kora Sendel prikazuje postepenu koroziju odnosa na pozadini posledica Velikog rata. Ne izbegavajući da dočara izrazito antinemačko raspoloženje u Francuskoj između dva rata, Kora Sandel ispisala je roman koji je po prirodi stvari morao biti cenzurisan u onovremenoj Norveškoj, zbog čega je trilogija 1941. objavljena bez nekolikih ključnih stranica poslednjeg dela. Nedostajuće sekvence dostupne su prvi put nakon ovog izdanja.

Dodatne informacije

Izdavač Kontrast izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter