Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Salon medvjeđih šapa

Salon medvjeđih šapa

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-41-463-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K8009

Broj strana:

115

Težina:

150 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

8,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Salon medvjeđih šapa naziv je knjige francuskog inžinjera agronomije, pejzažiste, botaničara i profesora na Visokoj državnoj školi pejzaža u Versaillesu i na College de France Gillesa Clementa koja je predstavljena danas u Akademiji nauka i umjetnosti BiH.

Knjiga predstavlja dirljivo botaničko, poetično i angažirano djelo o prirodi, uređenju vrtova i ekologiji. O njoj je brojnim posjetiocima govorio autor Gilles Clement.

U ovoj knjizi je riječ o tome kako se nastaniti u prirodi, ali s njom, a ne raditi protiv nje. Bitno je da kada dođemo na jedno mjesto da ne narušavamo prirodu, da ne gradimo platformu tamo gdje ima velika nizbrdica ili da ne sadimo nasilu drveće. O tome je riječ - da, zapravo, živimo s prirodom, istaknuo je on.

Komentirajući odnos prema prirodi u BiH, Clement ističe da je imao priliku vidjeti rijeku Bregavu u Stocu, ocjenjujući da je njen ekosistem dosta narušen. Naglasio je i da su brojne životinjske vrste koje žive u toj rijeci dosta ugrožene.

Ali, vi ovdje u BiH posjedujete jedno veliko bogatstvo ekosistema, poručio je Gilles.

  • Originalni naziv: Le salon des berces
  • Prevodilac: Almira Drino
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Salon medvjeđih šapa naziv je knjige francuskog inžinjera agronomije, pejzažiste, botaničara i profesora na Visokoj državnoj školi pejzaža u Versaillesu i na College de France Gillesa Clementa koja je predstavljena danas u Akademiji nauka i umjetnosti BiH. Knjiga predstavlja dirljivo botaničko, poetično i angažirano djelo o prirodi, uređenju vrtova i ekologiji. O njoj je brojnim posjetiocima govorio autor Gilles Clement. U ovoj knjizi je riječ o tome kako se nastaniti u prirodi, ali s njom, a ne raditi protiv nje. Bitno je da kada dođemo na jedno mjesto da ne narušavamo prirodu, da ne gradimo platformu tamo gdje ima velika nizbrdica ili da ne sadimo nasilu drveće. O tome je riječ - da, zapravo, živimo s prirodom, istaknuo je on. Komentirajući odnos prema prirodi u BiH, Clement ističe da je imao priliku vidjeti rijeku Bregavu u Stocu, ocjenjujući da je njen ekosistem dosta narušen. Naglasio je i da su brojne životinjske vrste koje žive u toj rijeci dosta ugrožene. Ali, vi ovdje u BiH posjedujete jedno veliko bogatstvo ekosistema, poručio je Gilles.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter