Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.299

Facebook slicica

Katalog

Ruže izgorjele

Ruže izgorjele

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Amira Delić


ISBN:

D2384

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2384

Broj strana:

239

Težina:

1200 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

60,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Osam godina nakon užasnog stradanja Bošnjaka Srebre­nice, a u povodu otvaranja Memorijalnog centra u Potočari-, ma 20. septembra 2003., El-Kalem - izdavački centar Rijase-i ta Islamske zajednice u BiH i Institut za istraživanje zločina, protiv čovječnosti i međunarodnog prava iz Sarajeva, doma­ćoj i međunarodnoj javnosti stavlja na uvid dio patnje, ze­bnje i straha koje su djeca Podrinja po dolasku u Tuzlu - luku spasa - izrazila svojim crtežima i pisanim radovima neposredno poslije golgote koju su prošla.

Knjiga Ruže izgorjele dobila je naziv po crtežu jedne od sudionica te drame koja je, ispod nacrtanih uve- hlih ruža napisala: ruže izgorjele!

Ovo je izuzetno potresna knjiga svjedočenja djece Podrinja koja su preživjela masovna ubistva, koncentraci­one logore, zatočeništva, progone, glad, strah... Svjedočenja je zabilježila Amira Delić, koja je u to vrijeme ra­dila u prihvatnom centru u Tuzli i koja je najizravnije bila uključena u rad s tom djecom.

Knjiga sadrži crteže, fotografije i pisana svjedočenja djece. Uporedo sa bosanskim originalom dat je i prije­vod na engleskom jeziku.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 0
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x297
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Osam godina nakon užasnog stradanja Bošnjaka Srebre­nice, a u povodu otvaranja Memorijalnog centra u Potočari-, ma 20. septembra 2003., El-Kalem - izdavački centar Rijase-i ta Islamske zajednice u BiH i Institut za istraživanje zločina, protiv čovječnosti i međunarodnog prava iz Sarajeva, doma­ćoj i međunarodnoj javnosti stavlja na uvid dio patnje, ze­bnje i straha koje su djeca Podrinja po dolasku u Tuzlu - luku spasa - izrazila svojim crtežima i pisanim radovima neposredno poslije golgote koju su prošla. Knjiga Ruže izgorjele dobila je naziv po crtežu jedne od sudionica te drame koja je, ispod nacrtanih uve- hlih ruža napisala: ruže izgorjele! Ovo je izuzetno potresna knjiga svjedočenja djece Podrinja koja su preživjela masovna ubistva, koncentraci­one logore, zatočeništva, progone, glad, strah... Svjedočenja je zabilježila Amira Delić, koja je u to vrijeme ra­dila u prihvatnom centru u Tuzli i koja je najizravnije bila uključena u rad s tom djecom. Knjiga sadrži crteže, fotografije i pisana svjedočenja djece. Uporedo sa bosanskim originalom dat je i prije­vod na engleskom jeziku.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter