Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Rođeni u nedelju

Rođeni u nedelju

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-6145-048-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6849

Broj strana:

114

Težina:

197 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Iako je riječ o drugom djelu svojevrsne autobiografske trilogije – nastavku Najboljih namjera (Geopoetika, 2009), ovaj roman poznatog švedskog reditelja i scenariste sa lakoćom se može čitati nezavisno.
Vremenski pozicioniran u deceniju poslije događanja opisanih u Najboljim namjerama, djelu u kojem se autor bavio prvenstveno odnosom među njegovim roditeljima na početku veze, ovaj nastavak je potresan i zavodljiv roman o odnosu oca i sina i načinu života velike porodice Bergman za vrijeme boravka u ljetnjikovcu u drugoj deceniji dvadesetog vijeka.

Savršen niz slika, majstorski spojenih jezikom filma, oživljava nam glavnog junaka, dječaka Pua, rođenog u nedelju, što mu, prema vjerovanjima, daje specijalni dar naglašene osjetljivosti i vidovitosti. Njegovo djetinjstvo čine teror starijeg brata, slušanje priča o duhovima, seksualne fantazije, ali i prisustvovanja bolnim svađama roditelja, kao i susreti sa smrću. Nekoliko sekvenci „povrataka u budućnost“, pedeset godina nakon radnje romana, pomaže čitaocu da sklopi i poveže sve slike, bivajući nijemim svjedokom poseta Ingmara Bergmana ocu na samrti.

  • Prevodilac: Spasa Ratković
  • Edicija: Svet proze
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 135x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Iako je riječ o drugom djelu svojevrsne autobiografske trilogije – nastavku Najboljih namjera (Geopoetika, 2009), ovaj roman poznatog švedskog reditelja i scenariste sa lakoćom se može čitati nezavisno. Vremenski pozicioniran u deceniju poslije događanja opisanih u Najboljim namjerama, djelu u kojem se autor bavio prvenstveno odnosom među njegovim roditeljima na početku veze, ovaj nastavak je potresan i zavodljiv roman o odnosu oca i sina i načinu života velike porodice Bergman za vrijeme boravka u ljetnjikovcu u drugoj deceniji dvadesetog vijeka. Savršen niz slika, majstorski spojenih jezikom filma, oživljava nam glavnog junaka, dječaka Pua, rođenog u nedelju, što mu, prema vjerovanjima, daje specijalni dar naglašene osjetljivosti i vidovitosti. Njegovo djetinjstvo čine teror starijeg brata, slušanje priča o duhovima, seksualne fantazije, ali i prisustvovanja bolnim svađama roditelja, kao i susreti sa smrću. Nekoliko sekvenci „povrataka u budućnost“, pedeset godina nakon radnje romana, pomaže čitaocu da sklopi i poveže sve slike, bivajući nijemim svjedokom poseta Ingmara Bergmana ocu na samrti.

Dodatne informacije

Izdavač Geopoetika
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter