Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.299

Facebook slicica

Katalog

Rimski pečat

Rimski pečat

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Erik Valc


ISBN:

978-86-10-00178-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V5003

Broj strana:

326

Težina:

340 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,70 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Prošlost nas na kraju uvijek sustigne... Kad-tad.

Rim, 1552. godina. Madalena Nera - ime koje izaziva radoznalost, zavist, prezir ili neizmjerno duboku mržnju. Grešnica poznata poput svetice, u gradu koji joj je pod nogama. Ova rimska bludnica i ljubavnica najvažnijeg čovjeka u Rimu, brutalno je ubijena. Sveti otac zaklinje se da će pronaći ubicu i povjerava istragu lukavom jezuitu Sandru Karisimiju. Tragovi vode do Madaleninih komplikovanih odnosa sa visokim zvaničnicima Vatikana, moćnim političarima i zvučnim imenima, pripadnicima najbogatijih i najmoćnijih porodica u Rimu. Onda, sasvim neočekivano, ubica ponovo napada - žrtva je mladi dominikanac koji je Sandru povjerio tajnu o noći Madaleninog ubistva. Poput vjetra koji rastjeruje oblake laži i prevare, Sandro će pokušati da rasplete zamršeno klupko ljubavi, izdaje i zabranjenih strasti, i dođe do istine. Istine koju će skupo platiti.

Raskoš i bijeda prepliću se u gradu kojim dominira apsolutna moć Crkve, i u kojem i konkubina božjeg zastupnika na zemlji može da postane kraljica Rima.

  • Prevodilac: Aleksandar Cvetićanin
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Prošlost nas na kraju uvijek sustigne... Kad-tad. Rim, 1552. godina. Madalena Nera - ime koje izaziva radoznalost, zavist, prezir ili neizmjerno duboku mržnju. Grešnica poznata poput svetice, u gradu koji joj je pod nogama. Ova rimska bludnica i ljubavnica najvažnijeg čovjeka u Rimu, brutalno je ubijena. Sveti otac zaklinje se da će pronaći ubicu i povjerava istragu lukavom jezuitu Sandru Karisimiju. Tragovi vode do Madaleninih komplikovanih odnosa sa visokim zvaničnicima Vatikana, moćnim političarima i zvučnim imenima, pripadnicima najbogatijih i najmoćnijih porodica u Rimu. Onda, sasvim neočekivano, ubica ponovo napada - žrtva je mladi dominikanac koji je Sandru povjerio tajnu o noći Madaleninog ubistva. Poput vjetra koji rastjeruje oblake laži i prevare, Sandro će pokušati da rasplete zamršeno klupko ljubavi, izdaje i zabranjenih strasti, i dođe do istine. Istine koju će skupo platiti. Raskoš i bijeda prepliću se u gradu kojim dominira apsolutna moć Crkve, i u kojem i konkubina božjeg zastupnika na zemlji može da postane kraljica Rima.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter