Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.286

Facebook slicica

Katalog

Rečnik izgubljenih reči

Rečnik izgubljenih reči

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Pip Vilijams


ISBN:

978-86-521-4926-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D5288

Broj strana:

456

Težina:

600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

27,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Prekrasan, lirski i duboko stimulativan omaž rečima i moći jezika da oblikuju svet.

Esmej se rodila u svetu reči. Bez majke, neukrotivo radoznala, detinjstvo provodi u Skriptorijumu, baštenskoj šupi u Oksfordu gde njen otac i ekipa predanih leksikografa prikupljaju reči za prvi rečnik engleskog jezika koji će izdati Univerzitet u Oksfordu. Maloj Esmej mesto je pod stolom za razvrstavanje, gde je niko ne vidi i ne čuje. Jednoga dana pod sto će dolepršati cedulja s rečju bondmaid. Esmej će je spasti, a kada bude saznala da ta reč znači „robinja“, prikupljaće i druge reči koje su zaposlenici rečnika odbacili ili zanemarili.

Odrastajući, Esmej shvata da reči i značenja koji se odnose na žene i na iskustva običnog naroda često ostaju nezabeleženi. I zato kreće u ozbiljnu potragu za rečima za sopstveni rečnik: Rečnik izgubljenih reči. Da bi ostvarila svoja stremljenja, moraće da izađe iz zaštićenog sveta univerziteta i odvaži se da upozna ljude čije će reči popunjavati te stranice.

Postavljen u doba kada je pokret borbe za žensko pravo glasa bio u punom jeku, a Veliki rat se preteći nadnosio nad svetom, Rečnik izgubljenih reči razotkriva jedan zagubljeni narativ, skriven između redova istorije koju su pisali muškarci. Nadahnuta stvarnim događajima, autorka Pip Vilijams je uronila u arhive Oksfordskog rečnika engleskog jezika da bi ispripovedala ovu izuzetno originalnu priču.

  • Prevodilac: Dubravka Srećković Divković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Prekrasan, lirski i duboko stimulativan omaž rečima i moći jezika da oblikuju svet. Esmej se rodila u svetu reči. Bez majke, neukrotivo radoznala, detinjstvo provodi u Skriptorijumu, baštenskoj šupi u Oksfordu gde njen otac i ekipa predanih leksikografa prikupljaju reči za prvi rečnik engleskog jezika koji će izdati Univerzitet u Oksfordu. Maloj Esmej mesto je pod stolom za razvrstavanje, gde je niko ne vidi i ne čuje. Jednoga dana pod sto će dolepršati cedulja s rečju bondmaid. Esmej će je spasti, a kada bude saznala da ta reč znači „robinja“, prikupljaće i druge reči koje su zaposlenici rečnika odbacili ili zanemarili. Odrastajući, Esmej shvata da reči i značenja koji se odnose na žene i na iskustva običnog naroda često ostaju nezabeleženi. I zato kreće u ozbiljnu potragu za rečima za sopstveni rečnik: Rečnik izgubljenih reči. Da bi ostvarila svoja stremljenja, moraće da izađe iz zaštićenog sveta univerziteta i odvaži se da upozna ljude čije će reči popunjavati te stranice. Postavljen u doba kada je pokret borbe za žensko pravo glasa bio u punom jeku, a Veliki rat se preteći nadnosio nad svetom, Rečnik izgubljenih reči razotkriva jedan zagubljeni narativ, skriven između redova istorije koju su pisali muškarci. Nadahnuta stvarnim događajima, autorka Pip Vilijams je uronila u arhive Oksfordskog rečnika engleskog jezika da bi ispripovedala ovu izuzetno originalnu priču.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter