Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Radio izgubljeni grad

Radio izgubljeni grad

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-505-1825-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K6649

Broj strana:

292

Težina:

348 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,20 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Već deset godina Norma je glas utjehe narodu slomljenom nasiljem. Ona vodi Radio izgubljeni grad, najslušaniju emisiju u bezimenoj južnoameričkoj zemlji koja se bori s teškim nasljeđem rata. Svake nedelje, Indijanci s planina i siromašni stanovnici visoravni slušaju njen glas kako čita imena nestalih, onih koje je progutao grad koji se nezaustavljivo širi.

Bližnji se ponovo susreću, a izgubljeni se pronalaze. Svake nedjelje, ona se vraća na radio-talase krijući svoj lični gubitak: muž joj je nestao krajem rata.
Međutim, život na koji se navikla zauvijek se mjenja kada joj dolazak jednog dječaka iz džungle ukaže na sudbinu njenog davno nestalog muža.
Izvanredan roman, u duhu vremena, Radio izgubljeni grad postavlja pitanja o prirodi rata i njegovom značenju: počev od njegovog razornog uticaja na društvo izmenjeno nasiljem, do emotivnih ožiljaka koje svaki učesnik, posmatrač i preživjeli nose godinama pošto se on završi. Ovo osjećajno debitantsko djelo svrstava Alarkona među značajne nove američke romanopisce.

  • Originalni naziv: Lost City Radio
  • Prevodilac: Gordana Bogićević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Već deset godina Norma je glas utjehe narodu slomljenom nasiljem. Ona vodi Radio izgubljeni grad, najslušaniju emisiju u bezimenoj južnoameričkoj zemlji koja se bori s teškim nasljeđem rata. Svake nedelje, Indijanci s planina i siromašni stanovnici visoravni slušaju njen glas kako čita imena nestalih, onih koje je progutao grad koji se nezaustavljivo širi. Bližnji se ponovo susreću, a izgubljeni se pronalaze. Svake nedjelje, ona se vraća na radio-talase krijući svoj lični gubitak: muž joj je nestao krajem rata. Međutim, život na koji se navikla zauvijek se mjenja kada joj dolazak jednog dječaka iz džungle ukaže na sudbinu njenog davno nestalog muža. Izvanredan roman, u duhu vremena, Radio izgubljeni grad postavlja pitanja o prirodi rata i njegovom značenju: počev od njegovog razornog uticaja na društvo izmenjeno nasiljem, do emotivnih ožiljaka koje svaki učesnik, posmatrač i preživjeli nose godinama pošto se on završi. Ovo osjećajno debitantsko djelo svrstava Alarkona među značajne nove američke romanopisce.

Dodatne informacije

Izdavač Evro Giunti
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter