Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Purpurni hibiskus

Purpurni hibiskus

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7436-333-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0241

Broj strana:

252

Težina:

370 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Purpurni hibiskus je roman pun tragične ljepote i dirljive napetosti, a njegovi likovi su tako životni da iskoračuju sa stranica da bi se umješali među nas.
Džervi Tervalon

U Enuguu u Nigeriji, petnaestogodišnja Kambili i njen stariji brat Jaja žive povlašćenim životom. Otac im je bogat i ugledan poslovni čovijek, kuća im je prekrasna, pohađaju ekskluzivne misionarske škole. Ali Kambilin nježni glas otkriva da je njihov porodični život sve samo ne skladan. Otac, religiozni fanatik, nameće pretjerana očekivanja ženi i djeci i svirepo ih kažnjava ukoliko i za dlaku ne dosegnu savršenstvo.

Kambili i Jaja se prvi put odvajaju od kuće kad njihova voljena i neustrašiva teta Ifeoma uspije da ubedi brata da ih pusti kod nje u goste. U teta Ifeominom domu otkriva im se čitav novi svijet: police pune knjiga, miris karija i oraščića u vazduhu, smijeh njihovih rođaka od koga odzvanja čitava kuća. Jaja uči da odgaja cvijeće, a Kambili se zaljubljuje u mladog sveštenika.

Dok vojni prevrat prijeti da uništi zemlju, Kambili i Jaja se vraćaju kući izmjenjeni novostečenom slobodom. Ali tamo ih očekuje suočenje s posljedicama očajničkog djela koje je počinila njihova majka.

Neodoljiv, nježan i istinit, ovaj roman je najbolji književni debi još od Boga malih stvari Arundati Roj. Tanana studija porodičnog života i zapetljanih političkih zbivanja, koja se izdvaja na potpuno čaroban način.
Džejson Kauli, The Times

  • Prevodilac: Tatjana Bižić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Purpurni hibiskus je roman pun tragične ljepote i dirljive napetosti, a njegovi likovi su tako životni da iskoračuju sa stranica da bi se umješali među nas. Džervi Tervalon U Enuguu u Nigeriji, petnaestogodišnja Kambili i njen stariji brat Jaja žive povlašćenim životom. Otac im je bogat i ugledan poslovni čovijek, kuća im je prekrasna, pohađaju ekskluzivne misionarske škole. Ali Kambilin nježni glas otkriva da je njihov porodični život sve samo ne skladan. Otac, religiozni fanatik, nameće pretjerana očekivanja ženi i djeci i svirepo ih kažnjava ukoliko i za dlaku ne dosegnu savršenstvo. Kambili i Jaja se prvi put odvajaju od kuće kad njihova voljena i neustrašiva teta Ifeoma uspije da ubedi brata da ih pusti kod nje u goste. U teta Ifeominom domu otkriva im se čitav novi svijet: police pune knjiga, miris karija i oraščića u vazduhu, smijeh njihovih rođaka od koga odzvanja čitava kuća. Jaja uči da odgaja cvijeće, a Kambili se zaljubljuje u mladog sveštenika. Dok vojni prevrat prijeti da uništi zemlju, Kambili i Jaja se vraćaju kući izmjenjeni novostečenom slobodom. Ali tamo ih očekuje suočenje s posljedicama očajničkog djela koje je počinila njihova majka. Neodoljiv, nježan i istinit, ovaj roman je najbolji književni debi još od Boga malih stvari Arundati Roj. Tanana studija porodičnog života i zapetljanih političkih zbivanja, koja se izdvaja na potpuno čaroban način. Džejson Kauli, The Times

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter