Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Tajni život planeta - Vodič kroz Sunčev sistem

Tajni život planeta - Vodič kroz Sunčev sistem

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Pol Merdin


ISBN:

978-86-521-3667-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B4948

Broj strana:

232

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Vodič kroz Sunčev sistem

Kad pomislimo na Sunčev sistem, zamišljamo ga kao savršeno pravilan mehanizam poput sata, ili kao neki instrument u planetarijumu. Posmatrano na kratkoj lestvici vremena, zaista tako i jeste, ali kada planete i njihove satelite sagledamo iz duže vremenske perspektive, oni imaju uzbudljiv život, pun zbivanja. Jeste li znali da Saturnov mesec Titan može da se podiči jezerima tečnog metana, okruženim visokim brdima i dolinama, istim onakvim kao na našoj planeti pre nego što će se krhki život razviti na njoj? Ili da je najveći vulkan na Marsu stotinu puta veći od najvećeg vulkana na Zemlji, a da je najveći kanjon na Marsu deset puta dublji od Velikog kanjona, i da Mars nije oduvek bio crven?

Ova očaravajuća knjiga Pola Merdina, vrhunac je čitavog jednog životnog veka posvećenog astronomiji. Ona vam otkriva sve što ste želeli da znate o planetama, njihovim satelitima, ostalim nebeskim telima u blizini i našem mestu u Sunčevom sistemu.

  • Originalni naziv: The Secret Lives of Planets...
  • Prevodilac: Tatjana Bižić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Vodič kroz Sunčev sistem Kad pomislimo na Sunčev sistem, zamišljamo ga kao savršeno pravilan mehanizam poput sata, ili kao neki instrument u planetarijumu. Posmatrano na kratkoj lestvici vremena, zaista tako i jeste, ali kada planete i njihove satelite sagledamo iz duže vremenske perspektive, oni imaju uzbudljiv život, pun zbivanja. Jeste li znali da Saturnov mesec Titan može da se podiči jezerima tečnog metana, okruženim visokim brdima i dolinama, istim onakvim kao na našoj planeti pre nego što će se krhki život razviti na njoj? Ili da je najveći vulkan na Marsu stotinu puta veći od najvećeg vulkana na Zemlji, a da je najveći kanjon na Marsu deset puta dublji od Velikog kanjona, i da Mars nije oduvek bio crven? Ova očaravajuća knjiga Pola Merdina, vrhunac je čitavog jednog životnog veka posvećenog astronomiji. Ona vam otkriva sve što ste želeli da znate o planetama, njihovim satelitima, ostalim nebeskim telima u blizini i našem mestu u Sunčevom sistemu.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter