Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!Slika knjizicaProizvoda u bazi

26.514

Facebook slicica

Katalog

Prilagodljiv web dizajn pomoću HTML-a 5 i CSS-a 3

Prilagodljiv web dizajn pomoću HTML-a 5 i CSS-a 3

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ben Frain


ISBN:

978-86-7310-496-6

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K9763

Broj strana:

304

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Tableti, pametni telefoni, pa, čak, i televizori sve se više koriste za pregled Weba. Nikada nisu postojali veći raspon veličina ekrana i sa njima povezano iskustvo korisnika na koje treba obratiti pažnju. Web stranice koje su prilagodljive obezbjeđuju najbolju moguću verziju njihovog sadržaja koji će se poklopiti sa veličinom ekrana uređaja na kojem se pregleda, i to ne samo današnjim uređajima, već i na budućim.
Naučite kako da dizajnirate web sajtove u skladu sa novom metodologijom prilagodljivog dizajna, omogućavajući da se web sajt prikazuje lepo na svakoj veličini ekrana. Pratite, gradite i poboljšavajte prilagodljiv dizajn, koristeći HTML5 i CSS3. Ova knjiga obezbjeđuje i praktično razumijevanje ovih novih tehnologija i tehnika koje su budućnost front-end web razvoja.

Počevši od statičkih Photoshop kompozicija, kreirajte web sajt, koristeći HTML5 i CSS3, koji je fleksibilan u zavisnosti od veličine ekrana posmatrača.
Korišćenjem HTML-a 5 stranice postaju prilagodljivije i semantički preciznije. Glatki grid dizajn i medija upiti CSS-a 3 omogućavaju da se dizajan prilagođava svakoj veličini ekrana. Dodajte lijepe pozadine, sjenke i animacije, koristeći moć, jednostavnost i fleksibilnost CSS-a 3.

Prilagodljiv web dizajn pomoću HTML-a 5 i CSS-a 3 obezbjeđuje znanje koje je potrebno da projekti ne budu samo dobro urađeni za danas, već i za budućnost.

Šta ćete naučiti iz ove knjige:

Prilagodljivi web dizajn je najnovija tema u web dizajnu. Naučićete šta je on i zbog čega je važno da ga savladate.
HTML5 je prilagodljiviji, brži i semantički bogat. Naučićete kako da pišete HTML5 i sve ključne funkcije.
Medija upiti CSS-a 3 omogućavaju različite stilove za različite medije; naučićete kako da ih integrišete u dizajn.
Napravite web stranice i medije unutar njih tečnim, omogućavajući im da se prilagođavaju kada je potrebno.
Zaboravite slike i upotrebite CSS3 za kreiranje pozadinskih gradijenata, sjenke teksta, sjenke polja i tako dalje.
Upotrebite 3D transformacije CSS-a 3 da biste okrenuli elemente u 3D prostoru. Animirajte elemente pomoću ključnih frejmova CSS-a 3.
Kreirajte glatke CSS3 prelaze između standardnih podešavanja i aktivnih podešavanja, sa različitim vremenskim trajanjem i funkcijama.
Zavolite oblike – samo pomoću HTML-a 5 dodajte korisne elemente interfejsa, kao što su datumi i klizači.

  • Originalni naziv: Responsive Web Design...
  • Prevodilac: Slavica Prudkov
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Tableti, pametni telefoni, pa, čak, i televizori sve se više koriste za pregled Weba. Nikada nisu postojali veći raspon veličina ekrana i sa njima povezano iskustvo korisnika na koje treba obratiti pažnju. Web stranice koje su prilagodljive obezbjeđuju najbolju moguću verziju njihovog sadržaja koji će se poklopiti sa veličinom ekrana uređaja na kojem se pregleda, i to ne samo današnjim uređajima, već i na budućim. Naučite kako da dizajnirate web sajtove u skladu sa novom metodologijom prilagodljivog dizajna, omogućavajući da se web sajt prikazuje lepo na svakoj veličini ekrana. Pratite, gradite i poboljšavajte prilagodljiv dizajn, koristeći HTML5 i CSS3. Ova knjiga obezbjeđuje i praktično razumijevanje ovih novih tehnologija i tehnika koje su budućnost front-end web razvoja. Počevši od statičkih Photoshop kompozicija, kreirajte web sajt, koristeći HTML5 i CSS3, koji je fleksibilan u zavisnosti od veličine ekrana posmatrača. Korišćenjem HTML-a 5 stranice postaju prilagodljivije i semantički preciznije. Glatki grid dizajn i medija upiti CSS-a 3 omogućavaju da se dizajan prilagođava svakoj veličini ekrana. Dodajte lijepe pozadine, sjenke i animacije, koristeći moć, jednostavnost i fleksibilnost CSS-a 3. Prilagodljiv web dizajn pomoću HTML-a 5 i CSS-a 3 obezbjeđuje znanje koje je potrebno da projekti ne budu samo dobro urađeni za danas, već i za budućnost. Šta ćete naučiti iz ove knjige: Prilagodljivi web dizajn je najnovija tema u web dizajnu. Naučićete šta je on i zbog čega je važno da ga savladate. HTML5 je prilagodljiviji, brži i semantički bogat. Naučićete kako da pišete HTML5 i sve ključne funkcije. Medija upiti CSS-a 3 omogućavaju različite stilove za različite medije; naučićete kako da ih integrišete u dizajn. Napravite web stranice i medije unutar njih tečnim, omogućavajući im da se prilagođavaju kada je potrebno. Zaboravite slike i upotrebite CSS3 za kreiranje pozadinskih gradijenata, sjenke teksta, sjenke polja i tako dalje. Upotrebite 3D transformacije CSS-a 3 da biste okrenuli elemente u 3D prostoru. Animirajte elemente pomoću ključnih frejmova CSS-a 3. Kreirajte glatke CSS3 prelaze između standardnih podešavanja i aktivnih podešavanja, sa različitim vremenskim trajanjem i funkcijama. Zavolite oblike – samo pomoću HTML-a 5 dodajte korisne elemente interfejsa, kao što su datumi i klizači.

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter