Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Prijateljska vatra

Prijateljska vatra

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-300-86-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V2277

Broj strana:

247

Težina:

245 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Alaa al-Aswany rodjen je 1957. Po zanimanju je stomatolog. Piše za egipatske novine o književnosti, politici i socijalnim pitanjima. Autor je medjunarodnih bestselera Jakubinska zgrada i Chicago.

U zbirci priča Prijateljska vatra, Alaa al-Aswany secira moderno egipatsko društvo i vješto otkriva licemjerje, nasilje i zloupotrebu položaja karakteristične za svijet u moralnoj krizi. Alaa al-Aswany spretno pomjera fokus sa širokog povijesnog platna prema najtanjim savovima boli koji drze zajedno pojedinca, porodicu, učionicu, društvo, muškarca i ženu.

Može li čovjek biti toliko otudjen od svoga društva da ga ne tretira bolje od mikroba koji se migolji pod mikroskopom? Može li cinična religioznost pobijediti ljudsku pristojnost? Moze li čovjek nakratko zaboraviti misao o ukusnom jelu od graha i tugovati zbog očeve smrti? Pored ovih iskrivljenih pitanja i druge manje sarkastične perspektive takodjer nalaze svoje mjesto: ostarjela kabare plesaćica obnavlja isčezle uspomene u sječanju ljubavnikovog sina, a osakačeni dječak uspijeva ostvariti lićnu pobjedu.

U Prijateljskoj vatri, čitatelji će pronači žive, strastvene likove danasnjeg Kaira, koji zahtijevaju da se čuju. Prijateljska vatra takodjer sadrži i priću Bilješke Isama Abd al-Atija, koja je deset godina bila zabranjena u Egiptu.

  • Originalni naziv: Friendly Fire
  • Prevodilac: Mirko Rajić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Alaa al-Aswany rodjen je 1957. Po zanimanju je stomatolog. Piše za egipatske novine o književnosti, politici i socijalnim pitanjima. Autor je medjunarodnih bestselera Jakubinska zgrada i Chicago. U zbirci priča Prijateljska vatra, Alaa al-Aswany secira moderno egipatsko društvo i vješto otkriva licemjerje, nasilje i zloupotrebu položaja karakteristične za svijet u moralnoj krizi. Alaa al-Aswany spretno pomjera fokus sa širokog povijesnog platna prema najtanjim savovima boli koji drze zajedno pojedinca, porodicu, učionicu, društvo, muškarca i ženu. Može li čovjek biti toliko otudjen od svoga društva da ga ne tretira bolje od mikroba koji se migolji pod mikroskopom? Može li cinična religioznost pobijediti ljudsku pristojnost? Moze li čovjek nakratko zaboraviti misao o ukusnom jelu od graha i tugovati zbog očeve smrti? Pored ovih iskrivljenih pitanja i druge manje sarkastične perspektive takodjer nalaze svoje mjesto: ostarjela kabare plesaćica obnavlja isčezle uspomene u sječanju ljubavnikovog sina, a osakačeni dječak uspijeva ostvariti lićnu pobjedu. U Prijateljskoj vatri, čitatelji će pronači žive, strastvene likove danasnjeg Kaira, koji zahtijevaju da se čuju. Prijateljska vatra takodjer sadrži i priću Bilješke Isama Abd al-Atija, koja je deset godina bila zabranjena u Egiptu.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter