Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Poslednji anđeo

Poslednji anđeo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7710-358-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1019

Broj strana:

398

Težina:

550 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ljubav koja preživljava oganj pakla i prevazilazi granice vremena. Savremeni cinik, vrlo iskusan i privlačan muškarac sa mnogo poroka, zarobljen je u moralnom vakumu modernog života.

Jedne noći, voziće se mračnim drumom i doživeti tešku nesreću. Dok leži u bolnici u strašnim bolovima, broji dane do odlaska kući i zaklinje se da će izvršiti samoubistvo - jer sada nije ništa više nego čudovište: kako telom, tako i u duši. Međutim, pored njegovog bolničkog kreveta pojaviće se neobične i upečatljive skulpture od kamena, gargojli, koje je izradila prelijepa žena plavo-zelenih očiju i neukrotive kose, Marijana, takođe pacijent u bolnici, uvjerena da su u srednjovekovnoj Njemačkoj njih dvoje bili ljubavnici. Poput Šeherezade, pripovedaće mu priče o besmrtnoj, ali istovremeno i tragičnoj ljubavi, priče koje se sežu od viktorijanske Engleske do Italije u doba kuge, od drevnog Japana do Islanda u vreme Vikinga. U te svoje nevjerovatne priče uvući će i svog sagovornika koji će otkriti da se polako ali sigurno vraća u život, ali i ponovo zaljubljuje. Prenosi se kroz vrijeme, dopire do mene na svakom jeziku ovog sveta, i zvuči kao čista ljubav...

Jednom rječju pravo čudo od knjige: eksplozivna, buntovnička, provokativna. Teško je povjerovati da je ovo prva knjiga Endrua Dejvidsona, jer on prosto rešeta pripovedačkim bravurama i samopouzdanjem, hrabrošću i vještinom zrelog majstora. Piter Straub.

  • Prevodilac: Vladimir Ćirić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Ljubav koja preživljava oganj pakla i prevazilazi granice vremena. Savremeni cinik, vrlo iskusan i privlačan muškarac sa mnogo poroka, zarobljen je u moralnom vakumu modernog života. Jedne noći, voziće se mračnim drumom i doživeti tešku nesreću. Dok leži u bolnici u strašnim bolovima, broji dane do odlaska kući i zaklinje se da će izvršiti samoubistvo - jer sada nije ništa više nego čudovište: kako telom, tako i u duši. Međutim, pored njegovog bolničkog kreveta pojaviće se neobične i upečatljive skulpture od kamena, gargojli, koje je izradila prelijepa žena plavo-zelenih očiju i neukrotive kose, Marijana, takođe pacijent u bolnici, uvjerena da su u srednjovekovnoj Njemačkoj njih dvoje bili ljubavnici. Poput Šeherezade, pripovedaće mu priče o besmrtnoj, ali istovremeno i tragičnoj ljubavi, priče koje se sežu od viktorijanske Engleske do Italije u doba kuge, od drevnog Japana do Islanda u vreme Vikinga. U te svoje nevjerovatne priče uvući će i svog sagovornika koji će otkriti da se polako ali sigurno vraća u život, ali i ponovo zaljubljuje. Prenosi se kroz vrijeme, dopire do mene na svakom jeziku ovog sveta, i zvuči kao čista ljubav... Jednom rječju pravo čudo od knjige: eksplozivna, buntovnička, provokativna. Teško je povjerovati da je ovo prva knjiga Endrua Dejvidsona, jer on prosto rešeta pripovedačkim bravurama i samopouzdanjem, hrabrošću i vještinom zrelog majstora. Piter Straub.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter