Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Poslanica Južnim Slavenima - Put ka Jednorazličitosti

Poslanica Južnim Slavenima - Put ka Jednorazličitosti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9926-8685-0-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

D1735

Broj strana:

236

Težina:

362 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Kako preživjeti rušenje svjetova oko nas?
Sve ono za što smo smatrali da nas može zaštititi u rušenju svjetskog poretka ne izgleda sigurno niti trajno. A tu, prije svega, misli se na nacionalno i religijsko opredjeljenje. Izgleda da su Nacion i Religare iskorišteni samo za to da se čovjeku oduzme njegova vlastita moć, fizička i duhovna, i preda ju se onim strukturama koje, manipulišući osnovnim emocijama ljudi, tvore onda koruptivnu i neempatičnu svjetovnu i duhovnu vlast.
Nešto je trulo u državama južnoslavenskim!!!
I bolesno!!!

To što smo se u zadnjih tridesetak godina dodatno podijelili, često na vrlo bolne načine putem besmislenih ratova i bezumnih uništavanja, ogromnoj većini nije donijelo ničega dobrog.
Odgovorni za užasne greške nisu nikud daleko – oni su i danas među nama, a možda i u nama samima.
Zapitajmo se koliko smo stvarno iskreni u odnosima sa drugim i drugačijima, bez obzira šta bi ta razlika trebala da znači.
Knjiga “Poslanica Južnim Slavenima” bavi se pitanjem svijesti – kako individualne, tako i kolektivne – i ne samo na prostorima na kojima obitavaju Južni Slaveni. Južni Slaveni nisu ni manje ni više vrijedni već Anglosaksonci, uzmimo samo kao primjer. Ali su očito izgubljeni u vremenu i prostoru globalnih političko-ekonomskih događanja.

Ipak, mi se još uvijek možemo vratiti na svjetsku scenu geo-strateških uloga. Globalna scena nasušno treba nove ideje i mnogo poštenija rješenja po pitanju raspodjele prirodnih resursa, promicanja međunarodne saradnje i rješavanja nagomilanih problema proisteklih iz bezbrojnih tihih i otvorenih sukobljavanja između različitih nacija i država. Da bi smo ponovo došli do tog nivoa, mi urgentno trebamo promjenu paradigme vlastite svjesnosti. Stoga se ova knjiga bavi neophodnim uzdizanjem svijesti po pitanju esencijalnih određenja.
Jer svijest je opšta kategorija i mjerilo uključenosti ljudskih bića u istinske životne tokove.
Prije svega svijest o sebi i svijest o Bogu.
Kolovrat još uvijek može snažno obasjati naše zajedničko nebo.

Knjiga Poslanica Južnim Slavenima autora Edina Huskovića je objavljena u Sjedinjenim Američkim Državama. Izdavačka kuća koja je otkupila izdavačka prava za englesko govorno područje je Ozark Mountain Publishing. U Sjedinjenim Državama knjiga je objavljena pod nazivom God is a Woman. Edin Husković je jedan od rijetkih neameričkih autora uopšte čiji je rukopis direktno prihvaćen od jedne renomirane američke izdavačke kuće bez posredništva književnog agenta.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2022
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Kako preživjeti rušenje svjetova oko nas? Sve ono za što smo smatrali da nas može zaštititi u rušenju svjetskog poretka ne izgleda sigurno niti trajno. A tu, prije svega, misli se na nacionalno i religijsko opredjeljenje. Izgleda da su Nacion i Religare iskorišteni samo za to da se čovjeku oduzme njegova vlastita moć, fizička i duhovna, i preda ju se onim strukturama koje, manipulišući osnovnim emocijama ljudi, tvore onda koruptivnu i neempatičnu svjetovnu i duhovnu vlast. Nešto je trulo u državama južnoslavenskim!!! I bolesno!!! To što smo se u zadnjih tridesetak godina dodatno podijelili, često na vrlo bolne načine putem besmislenih ratova i bezumnih uništavanja, ogromnoj većini nije donijelo ničega dobrog. Odgovorni za užasne greške nisu nikud daleko – oni su i danas među nama, a možda i u nama samima. Zapitajmo se koliko smo stvarno iskreni u odnosima sa drugim i drugačijima, bez obzira šta bi ta razlika trebala da znači. Knjiga “Poslanica Južnim Slavenima” bavi se pitanjem svijesti – kako individualne, tako i kolektivne – i ne samo na prostorima na kojima obitavaju Južni Slaveni. Južni Slaveni nisu ni manje ni više vrijedni već Anglosaksonci, uzmimo samo kao primjer. Ali su očito izgubljeni u vremenu i prostoru globalnih političko-ekonomskih događanja. Ipak, mi se još uvijek možemo vratiti na svjetsku scenu geo-strateških uloga. Globalna scena nasušno treba nove ideje i mnogo poštenija rješenja po pitanju raspodjele prirodnih resursa, promicanja međunarodne saradnje i rješavanja nagomilanih problema proisteklih iz bezbrojnih tihih i otvorenih sukobljavanja između različitih nacija i država. Da bi smo ponovo došli do tog nivoa, mi urgentno trebamo promjenu paradigme vlastite svjesnosti. Stoga se ova knjiga bavi neophodnim uzdizanjem svijesti po pitanju esencijalnih određenja. Jer svijest je opšta kategorija i mjerilo uključenosti ljudskih bića u istinske životne tokove. Prije svega svijest o sebi i svijest o Bogu. Kolovrat još uvijek može snažno obasjati naše zajedničko nebo. Knjiga Poslanica Južnim Slavenima autora Edina Huskovića je objavljena u Sjedinjenim Američkim Državama. Izdavačka kuća koja je otkupila izdavačka prava za englesko govorno područje je Ozark Mountain Publishing. U Sjedinjenim Državama knjiga je objavljena pod nazivom God is a Woman. Edin Husković je jedan od rijetkih neameričkih autora uopšte čiji je rukopis direktno prihvaćen od jedne renomirane američke izdavačke kuće bez posredništva književnog agenta.

Dodatne informacije

Izdavač Centar za kritičko mišljenje
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter