Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Pogrešan trag

Pogrešan trag

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Hening Mankel


ISBN:

978-86-7702-110-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3249

Broj strana:

446

Težina:

610 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Legendarni inspektor Kurt Valander bespomoćni je svjedok užasa: mlada devojka se u polju poliva benzinom i tik pred njegovim očima pretvara u buktinju. Duboko uznemiren, pokušava da otkrije njen identitet i motive samospaljivanja. U isto vrijeme, u leđa bivšeg ministra pravde zariva se sjekira i on postaje prva žrtva serijskog ubice koji svojim žrtvama skida skalpove.


Krajnje realistični prikazi istrage, Valanderovog košmara samoispitivanja i pogrešnih tragova, psihološki prodori u jednu tragično poremećenu svijest, ali i zahvatanje problema nasilja i slabosti institucija čak i u tako uređenim društvima kao što je švedsko - čine ovaj roman vrhunskim trilerom, ali i romanom koji potragu za ubicom razvija u potragu za odgovorima na neka bolna pitanja savremenog svijeta.


Roman Pogrešan trag dobio je 1995. godine nagradu Švedske akademije kriminalističkih pisaca za najbolji švedski kriminalistički roman. Dobitnik je i nagrade Gold Dagger, koju dodjeljuje britansko Udruženje pisaca kriminalističkih romana.


Mankel je jedan od najgenijalnijih kriminalističkih pisaca. Najtoplija preporuka.
Observer

  • Originalni naziv: Villospar
  • Prevodilac: Dorijan Hajdu, Željko Ćirikovački
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 205x145
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Legendarni inspektor Kurt Valander bespomoćni je svjedok užasa: mlada devojka se u polju poliva benzinom i tik pred njegovim očima pretvara u buktinju. Duboko uznemiren, pokušava da otkrije njen identitet i motive samospaljivanja. U isto vrijeme, u leđa bivšeg ministra pravde zariva se sjekira i on postaje prva žrtva serijskog ubice koji svojim žrtvama skida skalpove. Krajnje realistični prikazi istrage, Valanderovog košmara samoispitivanja i pogrešnih tragova, psihološki prodori u jednu tragično poremećenu svijest, ali i zahvatanje problema nasilja i slabosti institucija čak i u tako uređenim društvima kao što je švedsko - čine ovaj roman vrhunskim trilerom, ali i romanom koji potragu za ubicom razvija u potragu za odgovorima na neka bolna pitanja savremenog svijeta. Roman Pogrešan trag dobio je 1995. godine nagradu Švedske akademije kriminalističkih pisaca za najbolji švedski kriminalistički roman. Dobitnik je i nagrade Gold Dagger, koju dodjeljuje britansko Udruženje pisaca kriminalističkih romana. Mankel je jedan od najgenijalnijih kriminalističkih pisaca. Najtoplija preporuka. Observer

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter