Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Poglavnikova bakterija

Poglavnikova bakterija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-201-733-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2465

Broj strana:

140

Težina:

193 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U novoj proznoj knjizi Borisa Dežulovića Poglavnikova bakterija opet prepoznajemo vrline koje su ovog pisca učinile tako omiljenim širom jugoslavenskih prostora: virtuozno pripovijedanje, originalan humor, vješto poigravanje s kojekakvim žanrovima, stilovima i diskursima.

Koje god da se teme dohvati, svejedno je li riječ o teoriji zavjere, nogometnim navijačima, ratnim sudbinama ili morskim psima, on piše lako, kompetentno i zabavno. Sam čitatelj ponekad nije siguran želi li ga Dežulović nasmijati ili rasplakati, jer se u ovim prozama umalo sabire nespojivo. Jedno je sigurno – niko danas u hrvatskoj književnosti tako ambiciozno ne kalemi najduhovitije poente s onim najmračnijim, ili opuštenost i eleganciju s moralnom odgovornošću. Kritičari su već ispisali brojne reference na koje se Dežulović poziva u svojoj poetici. Čitateljima je možda važno, a možda i ne, da je ovaj pisac učenik i Groucha Marxa i Montyja Pythona. Oni već znaju da Dežulovićeva proza spada među one, ipak rijetke, stranice hrvatske književnost u kojima će zasigurno uživati.

Nakon što je prvim romanom Christkind (2004.) osvojio Nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo, a drugim Jebo sad hiljadu dinara (2005.) širu čitateljsku publiku, Boris Dežulović (1964.) svojom prvom knjigom priča Poglavnikova bakterija zasjeda na sam vrh naše književnosti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U novoj proznoj knjizi Borisa Dežulovića Poglavnikova bakterija opet prepoznajemo vrline koje su ovog pisca učinile tako omiljenim širom jugoslavenskih prostora: virtuozno pripovijedanje, originalan humor, vješto poigravanje s kojekakvim žanrovima, stilovima i diskursima. Koje god da se teme dohvati, svejedno je li riječ o teoriji zavjere, nogometnim navijačima, ratnim sudbinama ili morskim psima, on piše lako, kompetentno i zabavno. Sam čitatelj ponekad nije siguran želi li ga Dežulović nasmijati ili rasplakati, jer se u ovim prozama umalo sabire nespojivo. Jedno je sigurno – niko danas u hrvatskoj književnosti tako ambiciozno ne kalemi najduhovitije poente s onim najmračnijim, ili opuštenost i eleganciju s moralnom odgovornošću. Kritičari su već ispisali brojne reference na koje se Dežulović poziva u svojoj poetici. Čitateljima je možda važno, a možda i ne, da je ovaj pisac učenik i Groucha Marxa i Montyja Pythona. Oni već znaju da Dežulovićeva proza spada među one, ipak rijetke, stranice hrvatske književnost u kojima će zasigurno uživati. Nakon što je prvim romanom Christkind (2004.) osvojio Nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo, a drugim Jebo sad hiljadu dinara (2005.) širu čitateljsku publiku, Boris Dežulović (1964.) svojom prvom knjigom priča Poglavnikova bakterija zasjeda na sam vrh naše književnosti.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter