Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Pod šarenim svodom

Pod šarenim svodom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Brus Fejler


ISBN:

978-86-7436-903-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1433

Broj strana:

337

Težina:

439 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Pod šarenim svodom je istovremeno velika avantura i zalaženje u svijet rijetko pristupačan onima koji mu ne pripadaju. Opisujući kako je kao odrastao čovjek ispunio dječiju fantaziju o bjekstvu sa cirkusom, Brus Fejler prikazuje nezaboravnu godinu koju je proživio kao klovn, mijenjajući pri tom zauvjek kod svojih čitalaca pogled na jednu od najstarijih formi umjetnosti na svijetu i podsjećajući nas na to kako snovi mogu da pođu po zlu, ali i da se čudesno ostvare.

Fejler je izvanredan pripovjedač, s blagim i ironičnim smislom za humor i snažnim intelektom koji na momente tako plane da rasvijetli sve pred sobom.
Vašington post buk vorld

Brus Fejler je obdaren oštrim zapažanjem i misaonošću... Primorao nas je da na nov način sagledamo dobro poznati spektakl.
Njujork tajms buk rivju

Nevjerovatan portret jedne čvrsto srasle zajednice sa sopstvenom istorijom, hijerarhijom i tradicijom.
Njujorker

Sa sigurnošću napisano... tek pomalo mračno... izuzetno.
Kriščen sajens monitor

Prema onoj staroj tradiciji da istina dolazi iz usta luda, slika cirkuskog života koju nam je prikazao ovaj klovn duboko je prožeta ljudskošću.
Kirkus rivjuz

  • Prevodilac: Tatjana Bižić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Pod šarenim svodom je istovremeno velika avantura i zalaženje u svijet rijetko pristupačan onima koji mu ne pripadaju. Opisujući kako je kao odrastao čovjek ispunio dječiju fantaziju o bjekstvu sa cirkusom, Brus Fejler prikazuje nezaboravnu godinu koju je proživio kao klovn, mijenjajući pri tom zauvjek kod svojih čitalaca pogled na jednu od najstarijih formi umjetnosti na svijetu i podsjećajući nas na to kako snovi mogu da pođu po zlu, ali i da se čudesno ostvare. Fejler je izvanredan pripovjedač, s blagim i ironičnim smislom za humor i snažnim intelektom koji na momente tako plane da rasvijetli sve pred sobom. Vašington post buk vorld Brus Fejler je obdaren oštrim zapažanjem i misaonošću... Primorao nas je da na nov način sagledamo dobro poznati spektakl. Njujork tajms buk rivju Nevjerovatan portret jedne čvrsto srasle zajednice sa sopstvenom istorijom, hijerarhijom i tradicijom. Njujorker Sa sigurnošću napisano... tek pomalo mračno... izuzetno. Kriščen sajens monitor Prema onoj staroj tradiciji da istina dolazi iz usta luda, slika cirkuskog života koju nam je prikazao ovaj klovn duboko je prožeta ljudskošću. Kirkus rivjuz

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter