Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Pjesnici Ranjinina zbornika

Pjesnici Ranjinina zbornika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grupa autora


ISBN:

953-150-148-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V4150

Broj strana:

157

Težina:

289 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,15 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ranjinin zbornik, jedno od najvažnijih djela hrvatske renesansne književnosti obuhvaća više od 800 pjesama nekolicine autora koje su najvećim dijelom nastale pod utjecajem talijanskoga petrarkizma a posredno i trubadurskoga pjesništva.

Zapisavši pjesme svojih sugrađana, Dubrovčanin Nikša Ranjina u zbornik je uvrstio najviše radova Šiška Menčetića i Džore Držića, po jedan pjesnički sastavak Mavra Vetranovića i Marina Krstičevića te djela nama nepoznatih pjesnika. Osim što služi kao dokaz europske orijentacije i velikog umijeća naših ranih renesansnih pjesnika, Ranjinin zbornik važan je i po tome što unosi nove teme, nove književne vrste i stilsku različitost u hrvatsko pjesništvo. Matičino izdanje u kojemu se spretno spajaju filološki standardi s očekivanjima prosječnih čitatelja, opremljeno je rječnikom, izabranom bibliografijom te odličnim pogovorom priređivača.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 1998
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 110×170
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ranjinin zbornik, jedno od najvažnijih djela hrvatske renesansne književnosti obuhvaća više od 800 pjesama nekolicine autora koje su najvećim dijelom nastale pod utjecajem talijanskoga petrarkizma a posredno i trubadurskoga pjesništva. Zapisavši pjesme svojih sugrađana, Dubrovčanin Nikša Ranjina u zbornik je uvrstio najviše radova Šiška Menčetića i Džore Držića, po jedan pjesnički sastavak Mavra Vetranovića i Marina Krstičevića te djela nama nepoznatih pjesnika. Osim što služi kao dokaz europske orijentacije i velikog umijeća naših ranih renesansnih pjesnika, Ranjinin zbornik važan je i po tome što unosi nove teme, nove književne vrste i stilsku različitost u hrvatsko pjesništvo. Matičino izdanje u kojemu se spretno spajaju filološki standardi s očekivanjima prosječnih čitatelja, opremljeno je rječnikom, izabranom bibliografijom te odličnim pogovorom priređivača.

Dodatne informacije

Izdavač Matica hrvatska
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter