Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.232

Facebook slicica

Katalog

Otkrivanje jednostavnosti - funkcionalno programiranje

Otkrivanje jednostavnosti - funkcionalno programiranje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Eric Normand


ISBN:

9788673105666

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8640

Broj strana:

592

Težina:

800 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

48,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Otkrivanje jednostavnost

Funkcionalno programiranje za kroćenje složenog softvera

„Otkrivanje jednostavnosti“ je prijateljski, praktični vodič koji će promeniti vaš pristup dizajnu i razvoju softvera.

Rezime

Savremeni softver je složen, jer je distribuiran na serverima, težak je za testiranje i otporan je na modifikacije. „Otkrivanje jednostavnosti“ je prijateljski, praktični vodič koji će promeniti vaš pristup dizajnu i razvoju softvera. Predstavlja jedinstveni pristup funkcionalnom programiranju, kojim se objašnjava zašto su određene funkcije softvera složene, i uči vas funkcionalnim tehnikama koje možete da upotrebite da biste pojednostavili ove sisteme tako da budu lakši za testiranje i debagovanje.

O tehnologiji

Programeri se s pravom plaše nenamerne složenosti koja „inficira“ veći deo koda. U ovoj knjizi je prikazano kako da treba da napišete softver koji složenost drži blizu svog inherentnog minimuma. Dok pišete softver, trebalo bi da naučite da razlikujete kod koji menja stanje vašeg sistema i kod koji ne menja stanje vašeg sistema. Kada naučite da razlikujete ta dva koda, možete da refaktorišete veći deo svojih „akcija“ koje menjaju stanje u „proračune bez uzimanja u obzir stanja“. Vaš softver će biti jednostavniji.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x250
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Otkrivanje jednostavnost Funkcionalno programiranje za kroćenje složenog softvera „Otkrivanje jednostavnosti“ je prijateljski, praktični vodič koji će promeniti vaš pristup dizajnu i razvoju softvera. Rezime Savremeni softver je složen, jer je distribuiran na serverima, težak je za testiranje i otporan je na modifikacije. „Otkrivanje jednostavnosti“ je prijateljski, praktični vodič koji će promeniti vaš pristup dizajnu i razvoju softvera. Predstavlja jedinstveni pristup funkcionalnom programiranju, kojim se objašnjava zašto su određene funkcije softvera složene, i uči vas funkcionalnim tehnikama koje možete da upotrebite da biste pojednostavili ove sisteme tako da budu lakši za testiranje i debagovanje. O tehnologiji Programeri se s pravom plaše nenamerne složenosti koja „inficira“ veći deo koda. U ovoj knjizi je prikazano kako da treba da napišete softver koji složenost drži blizu svog inherentnog minimuma. Dok pišete softver, trebalo bi da naučite da razlikujete kod koji menja stanje vašeg sistema i kod koji ne menja stanje vašeg sistema. Kada naučite da razlikujete ta dva koda, možete da refaktorišete veći deo svojih „akcija“ koje menjaju stanje u „proračune bez uzimanja u obzir stanja“. Vaš softver će biti jednostavniji.

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter