Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog

Opsada Sarajeva 1992 - 1996.

Opsada Sarajeva 1992 - 1996.

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grupa Autora


ISBN:

978-9958-18-057-6-x

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M2456

Broj strana:

119

Težina:

160 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Opsada Sarajeva trajala je 1425 dana, tokom kojih je ubijeno 14.385 ljudi, ranjeno 70.000 osoba i srušeno 35.000 stanbenih objekata. Ma koliko ove brojke bile stravične, danas možda već i nepojmljive, one ne mogu na pravi način prenijeti sve razmjere opsade. Iz njih ne možemo naslutiti neprimjetno stapanje dana i noći, ne možemo čuti zlokobni zvižduk granate ili jezivi tresak snajpera, ne čujemo jauke, plač, nismo dezorjentirani od straha, šuma u ušima, prašine u očima...

Ne možemo osjetiti dodir i miris smrti u pokušaju da preživimo svaki od tih 1425 dana.
O svakom od tih dana mogla bi se napisati knjiga.
Opsada Sarajeva nema namjeru da bude ozbiljna studija o jednoj od najvećih tragedija u modernoj historiji Evrope. U njoj je moguće pronaći tek jednostavne odgovore na najčešća pitanja koja se postavljaju o opsadi. Voljeli bismo kada bi ona bila polazište za dalja istraživanja, kada bi nekog čitaoca zainteresirali da pokuša razumjeti zašto Sarajevo s pravom nosi epitet grad – heroj.
I to je najveća ambicija priređivača ove knjige.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x170
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Opsada Sarajeva trajala je 1425 dana, tokom kojih je ubijeno 14.385 ljudi, ranjeno 70.000 osoba i srušeno 35.000 stanbenih objekata. Ma koliko ove brojke bile stravične, danas možda već i nepojmljive, one ne mogu na pravi način prenijeti sve razmjere opsade. Iz njih ne možemo naslutiti neprimjetno stapanje dana i noći, ne možemo čuti zlokobni zvižduk granate ili jezivi tresak snajpera, ne čujemo jauke, plač, nismo dezorjentirani od straha, šuma u ušima, prašine u očima... Ne možemo osjetiti dodir i miris smrti u pokušaju da preživimo svaki od tih 1425 dana. O svakom od tih dana mogla bi se napisati knjiga. Opsada Sarajeva nema namjeru da bude ozbiljna studija o jednoj od najvećih tragedija u modernoj historiji Evrope. U njoj je moguće pronaći tek jednostavne odgovore na najčešća pitanja koja se postavljaju o opsadi. Voljeli bismo kada bi ona bila polazište za dalja istraživanja, kada bi nekog čitaoca zainteresirali da pokuša razumjeti zašto Sarajevo s pravom nosi epitet grad – heroj. I to je najveća ambicija priređivača ove knjige.

Dodatne informacije

Izdavač Vrijeme Zenica
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter