Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Nikola Tesla, romansirana biografija

Nikola Tesla, romansirana biografija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Artur Bekhard


ISBN:

978-86-81168-09-7

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B5655

Broj strana:

252

Težina:

380 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

24,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Bekhardova romansirana biografija Nikole Tesle je lako razumljiva,jednostavnim jezikom ispričana životna drama ovog veliko pronalazača. Pitajući se kako je dečak iz provincije postao jedan od najvećih naučnih genija,autor se u njoj prvenstveno bavi Teslinom ličnošću,odnosno prelomnim životnim iskustvima koja su odredila njegovu psihologiju i karakter. Iz tog razloga najviše pažnje je posvetio detinjstvu budućeg genija,obeleženom toplim ali komplikovanim odnosom s roditeljima i tragedijom prerano preminukog starijeg brata.
Prateći Teslin uspon tokom godina školovanja,inženjerske profesije u Busimpešti,Parizu i na kraju Americi,Bekhard piše i o njegovom inovatorskom radu,pre svega na polju naizmenične struje,i to na način koji je sasvim razumljiv i laicima.

Čitajući knjigu Artura Bekharda, s jedne strane ćete se upoznati sa osnovama njegovog naučnog rada i kontekstom u kojem je ostavio neizbrisiv trag u istoriji ljudskog roda, a sa druge ćete uživati u dobro napisanoj biografiji sa predivnim delovima nabijenim emocijama i dramatičnim obrtima.

  • Prevodilac: Mirko Bižić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 144x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Bekhardova romansirana biografija Nikole Tesle je lako razumljiva,jednostavnim jezikom ispričana životna drama ovog veliko pronalazača. Pitajući se kako je dečak iz provincije postao jedan od najvećih naučnih genija,autor se u njoj prvenstveno bavi Teslinom ličnošću,odnosno prelomnim životnim iskustvima koja su odredila njegovu psihologiju i karakter. Iz tog razloga najviše pažnje je posvetio detinjstvu budućeg genija,obeleženom toplim ali komplikovanim odnosom s roditeljima i tragedijom prerano preminukog starijeg brata. Prateći Teslin uspon tokom godina školovanja,inženjerske profesije u Busimpešti,Parizu i na kraju Americi,Bekhard piše i o njegovom inovatorskom radu,pre svega na polju naizmenične struje,i to na način koji je sasvim razumljiv i laicima. Čitajući knjigu Artura Bekharda, s jedne strane ćete se upoznati sa osnovama njegovog naučnog rada i kontekstom u kojem je ostavio neizbrisiv trag u istoriji ljudskog roda, a sa druge ćete uživati u dobro napisanoj biografiji sa predivnim delovima nabijenim emocijama i dramatičnim obrtima.

Dodatne informacije

Izdavač Hoplit
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter