Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.230

Facebook slicica

Katalog



Novost

01.08.2022

NAJLJEPŠE PJESME SAIDA SEFE PONOVO MEĐU NAMA: Knjiga je testament ljubavi, ljudskosti i vjeri

Crvena soba: Poezija Saida Sefe nije samo ljubavna lirika koja se samo beskrajno igra osjećanjima, već poezija koja bol osjećanja shvata kao nužnu prirodu individualnosti, pa zato i bolu pristupa s radosnom otvorenošću. Njegova poezija jeste forma kojom i vlastiti poraz osjećanja pretvara u pobjedu, snagu svoje individualnosti

Jubilarno izdanje knjige “Crvena soba” koju je Said Sefo napisao 1991. godine ponovo je među nama, ilustrovano stečcima s kojima je dobar dio pjesama neposredno povezan.
Knjiga je testament ljubavi, ljudskosti i vjeri, u stihovima utkanih poruka i spoznaja, u trajnoj i mukotrpnoj borbi da postanemo bolji ljudi, u neprestanom stremljenu da nadvladamo vlastiti ego i uspostavimo sklad duše, svijesti i podsvijesti, ovdje, sada, na Zemlji.
Poezija tajnovita kao i naši stečci. Fikreta Bavčić-Gafić
Šta znači „Pro motore“? Da krene motor. Ovaj motor (knjiga) koji danas kreće može jednoga dana da bude dio istorije, a to ljudi nikako da shvate. Duško Trifunović, promocija mart 1991.
Poezija Saida Sefe nije samo ljubavna lirika koja se samo beskrajno igra osjećanjima, već poezija koja bol osjećanja shvata kao nužnu prirodu individualnosti, pa zato i bolu pristupa s radosnom otvorenošću. Njegova poezija jeste forma kojom i vlastiti poraz osjećanja pretvara u pobjedu, snagu svoje individualnosti. prof.dr. Mišo Kulić, promocija mart 1991.
Knjiga će biti uskoro dostupna još i u knjižarama Svijetlosti i Sarajevo publishinga, a već se može nabaviti online i u knjižari Connectum (odakle je preuzeta fotografija) i online na KNJIGA.BA

 

izvor:Izdvojeno.ba

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Poverenje

Ernan Dijaz

24,50 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Čudesna završnica

Dejvid Edings

Redovna Cijena: 17,70 KM

Snižena cijena: 13,50 KM

Ostale knjige na popustu