Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog



Novost

26.01.2022

Milena Marković dobitnica Ninove nagrade za roman "Deca"

Milena Marković dobitnica je Ninove nagrade za roman“Deca” u izdanju izdavačke kuće “Lom”, saopšteno je danas u Hotelu Moskva na novinarskoj konferenciji povodom ovog kniževnog priznanja.

U najužem izboru, pored Milene Marković, bilo još pet autora: Sampas (Treći trg i Srebrno drvo) Elvedin Nezirović: „Ono o čemu se ne može govoriti (Laguna), Vladimir Kopicl: Španska čizma (Laguna), Srđan V. Tešin: Mokrinske hronike (Arhipelag), David Albahari: „Pogovor“ (Čarobna knjiga).

U žiriju NIN-ove nagrade za najbolji roman godine bili su, predsednik Teofil Pančić, Branko Kukić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević i Marija Nenezić.

Milena Marković je 68. dobitnik prestižne nagrade NIN. Rođena je u Zemunu 1974. godine.

Objavila je knjige Pas koji je pojo sunce, Istina ima teranje, 3 drame, Crna kašika, Ptičje oko na tarabi, Pre nego što sve počne da se vrti, Pesme, Drame, Pesme za žive i mrtve, Zmajeubice…

Izvedene su njene drame Paviljoni – kuda idem, odakle dolazim i šta ima za večeru, Šine, Nahod Simeon, Brod za lutke, Šuma blista, Zmajeubice, Deca radosti, Pet života pretužnog Milutina, Livada puna tame. Dobitnica je Specijalne nagrada u Beču za najbolje drame sa ex-YU prostora, tri nagrade Sterijinog pozorja za najbolji dramski tekst, kao i nagrade za dramsko stvaralaštvo „Borislav Mihajlović Mihiz“, te priznanja koja nose imena Todora Manojlovića, Đure Jakšića, Miloša Crnjanskog, Biljane Jovanović…

 

izvor. Danas.rs

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

10 minuta i 38 sekundi u ovom čudnom svijetu

Elif Safak

22,00 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Krvava Srebrenica

Sulejman Šahović

Redovna Cijena: 7,00 KM

Snižena cijena: 4,00 KM

Ostale knjige na popustu