Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

34.972

Facebook slicica

Katalog



Novost

24.04.2020

Knjige predstavljaju jedan od najboljih destilata ljudskog znanja i iskustva

Knjige predstavljaju jedan od najboljih destilata ljudskog znanja i iskustva

Svjetski dan knjige i autorskih prava

 

Danas je Svjetski dan knjige i autorskih prava i mi kao Zajednica izdavača u Bosni i Hercegovini htjeli smo da se obratimo svima onima koji vjeruju u moć knjiga. Da je situacija normalna sad bismo podvlačili crtu nakon Sajma knjiga u Skenderiji i poredili podatke o prodaji sa onima iz prošlih godina. Nažalost, to nije slučaj. Globalna pandemija je otkazala i mnogo veće događaje pa tako i ovaj sajam koji smo željno iščekivali i radovali mu se. Ipak, nadamo se da će i ovo uskoro proći. Koliko god ovo bio ogroman udarac za bh. izdavaštvo trudićemo se da ne gledamo samo trenutno situaciju, već širu sliku, kao što ova situacija zahtijeva od nas. A ta situacija ima i nekih pozitivnih strana. U normalnim okolnostima ljude je takođe ponekad potrebno podsjećati da knjige zaista imaju trajnu vrijednost i da to nije prosta razbibriga ili nešto što treba da nas učini obrazovanijima, načitanijima i ništa više. Knige predstavljaju jedan od najboljih destilata ljudskog znanja i iskustva i njihova neprolazna vrijednost se ogleda prije svega u toj činjenici. Već na samom početku ove pandemije mogli smo da vidimo kako odjednom raste interes za nekim knjigama. Odjednom su se svi okrenuli Kamijevoj „Kugi“, Saramagovom „Slepilu“, Pekićevom „Besnilu“ i sličnim djelima. „Dekameron“ kao priča o grupi mladih ljudi koji idu na selo da se izoluju nikada nije bio aktuelniji. Knjige nam prenose iskustva generacija koje su živjele prije nas i pomažu nam da shvatimo sadašnji trenutak i da se s njim bolje sučimo. Naš zadatak je da iskustva našeg vremena prenesemo generacijama koje će doći nakon nas.

 

Prošlu godinu rad Zajednice obilježili su prije svega sajmovi na kojima smo se pojavljivali, a nadamo se da će tako biti i ove godine. Naš plan je da i ove godine učestvujemo na sajmovima knjiga u Banjaluci, Podgorici, Beoradu i Zagrebu. Tu je uvijek i festival Knjige u nišama, koji naša Zajednica organizuje ove godine treći put zaredom. Planiramo da modernizujemo naše poslovanje u smislu da publici ponudimo više prisustva na internetu, više elektronskih i audio knjiga. I nas je ova kriza naučila da se ne smijemo oslanjati samo na jedne prodajne kanale. Planovi idu mnogo dalje od toga, ali još je rano za neke najave.

Pustićemo da naša djela govore za nas kad bude vrijeme za to. A vama kao čitaocima još jednom želimo da čestitamo današnji praznik knjige i da vam poželimo što više vremena za čitanje u vremenu koje dolazi.

 

ZAJEDNICA IZDAVAČA/NAKLADNIKA u BIH

Vrati se na vijesti
Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Preporuka

Slika knjige

Zarobljeni um

Česlav Miloš

16,90 KM

Ostale knjige na preporuci

Popust

Slika knjige

Čarobna kuća za lutkice

Grupa autora

Redovna Cijena: 11,00 KM

Snižena cijena: 7,70 KM

Ostale knjige na popustu