Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Nevidljive niti

Nevidljive niti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dina Nejeri


ISBN:

978-86-10-00289-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4981

Broj strana:

344

Težina:

445 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Dvije sestre bliznakinje rastavljene kada su imale 11 godina. Dva potpuno različita života. Isti snovi o slobodi.

Dok odrastaju u malom ribarskom selu u Iranu, jedanaestogodišnje Saba Hafezi i njena sestra bliznakinja Mahtab opčinjene su Amerikom. Kada jednog dana iznenada ostane sama sa ocem, Saba je uvjerena da su njena majka i sestra upravo tamo otišle bez nje. Usamljena i očajna, ona pati za njima, i za životom za koji smatra da joj je uskraćen.
Od malih nogu učili su je da je sudbina u krvi, što je za nju značilo da će sestra i ona živjeti istim životom, čak i ako ih djele silna kopna i mora. Međutim, suočava se sa nesigurnostima i tugom, i okrutnom stvarnošću zemlje poslije revolucije. Kako vrijeme prolazi, neprestano zamišlja paralelni život, ljepši i veseliji, kojim živi njena sestra, što joj daje slobodu o kojoj može samo da sanja.

Postoji jedna nevidljiva nit koja spaja sestre na dva kraja svijeta. Bez obzira na to kuda putuju i koliko zemlje i vode stane između njih, čak i ako jedna od njih sasvim napusti ovaj svijet.

  • Originalni naziv: A teaspoon of earth and...
  • Prevodilac: Jelena Nikolić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dvije sestre bliznakinje rastavljene kada su imale 11 godina. Dva potpuno različita života. Isti snovi o slobodi. Dok odrastaju u malom ribarskom selu u Iranu, jedanaestogodišnje Saba Hafezi i njena sestra bliznakinja Mahtab opčinjene su Amerikom. Kada jednog dana iznenada ostane sama sa ocem, Saba je uvjerena da su njena majka i sestra upravo tamo otišle bez nje. Usamljena i očajna, ona pati za njima, i za životom za koji smatra da joj je uskraćen. Od malih nogu učili su je da je sudbina u krvi, što je za nju značilo da će sestra i ona živjeti istim životom, čak i ako ih djele silna kopna i mora. Međutim, suočava se sa nesigurnostima i tugom, i okrutnom stvarnošću zemlje poslije revolucije. Kako vrijeme prolazi, neprestano zamišlja paralelni život, ljepši i veseliji, kojim živi njena sestra, što joj daje slobodu o kojoj može samo da sanja. Postoji jedna nevidljiva nit koja spaja sestre na dva kraja svijeta. Bez obzira na to kuda putuju i koliko zemlje i vode stane između njih, čak i ako jedna od njih sasvim napusti ovaj svijet.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter