Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Nema zemlje za starce

Nema zemlje za starce

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-87027-07-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4211

Broj strana:

269

Težina:

320 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kao i u svom romanu PUT, Makarti je svoje likove smjestio u ekstremnu situaciju kako bi nam ispričao priču o očevima i sinovima, o odgovornosti koju čovjek ima prema sebi, svojoj porodici i zajednici, o tradiciji razorenoj savremenim načinom života, možda bespovratno, u kojoj novi bezdušni čovjek, anđeo uništenja, ne samo da slobodno luta među nama, već možda predstavlja pravac u kome se kreće čitavo čovječanstvo.

Radnju ovog romana Kormak Mekarti smješta na granicu Teksasa i Meksika, poprište njegove čuvene Granične trilogije. Vrijeme je sadašnje, kradljivci konja ustuknuli su pred dilerima droge, a oružani obračuni su svakodnevica u zabitim varošicama.

Levelin Mos nailazi na pikap oko kojeg na sve strane leže leševi. U njemu pronalazi paket heroina i torbu sa dva miliona dolara. Mos uzima novac, čime pokreće lančanu reakciju strahovitog nasilja koja se ne da obuzdati zakonom.

Prema ovom romanu braća Koen su snimili istoimeni film, koji je, između ostalih nagrada osvojio Oskara i Zlatni Globus za najbolje adaptiran scenario i najbolji film u 2007.

  • Originalni naziv: No Country For Old Men...
  • Prevodilac: Milan Šećerović i Vuk Šećerović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 125x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kao i u svom romanu PUT, Makarti je svoje likove smjestio u ekstremnu situaciju kako bi nam ispričao priču o očevima i sinovima, o odgovornosti koju čovjek ima prema sebi, svojoj porodici i zajednici, o tradiciji razorenoj savremenim načinom života, možda bespovratno, u kojoj novi bezdušni čovjek, anđeo uništenja, ne samo da slobodno luta među nama, već možda predstavlja pravac u kome se kreće čitavo čovječanstvo. Radnju ovog romana Kormak Mekarti smješta na granicu Teksasa i Meksika, poprište njegove čuvene Granične trilogije. Vrijeme je sadašnje, kradljivci konja ustuknuli su pred dilerima droge, a oružani obračuni su svakodnevica u zabitim varošicama. Levelin Mos nailazi na pikap oko kojeg na sve strane leže leševi. U njemu pronalazi paket heroina i torbu sa dva miliona dolara. Mos uzima novac, čime pokreće lančanu reakciju strahovitog nasilja koja se ne da obuzdati zakonom. Prema ovom romanu braća Koen su snimili istoimeni film, koji je, između ostalih nagrada osvojio Oskara i Zlatni Globus za najbolje adaptiran scenario i najbolji film u 2007.

Dodatne informacije

Izdavač BeoBook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter