Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.299

Facebook slicica

Katalog

Nek niko ne spava

Nek niko ne spava

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7963-476-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B8444

Broj strana:

144

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Onog dana kada Lusija bude izgubila posao kao programerka dogodiće se presudan zaokret u njenom životu, možda zbog niza slučajnosti, ili možda zato što je to bila njena sudbina koja ju je vrebala iza ćoška od njenog desetog rođendana. Kao da je reč o algoritmu, Lusija postavlja sledeća načela na kojima će zasnivati svoj budući život: biće taksistikinja; krstariće za volanom svog taksija po ulicama Madrida – ili Pekinga – strpljivo će čekati priliku da poveze svog nestalog komšiju, u koga se zaljubila, i svi za nju važni događaji imaće, od tog trenutka, kao zvučnu pozadinu Pučinijevu operu Turandot, u čiju se glavnu junakinju ona potpuno uživela.
Svakodnevica se u ovom ljubavnom i horor-romanu prepliće s krajnje neobičnim događajima, čija je glavna junakinja nezaboravna.
U romanu su prisutni svi ključni elementi Miljasovog narativnog univerzuma: ironija, udvajanje vlastitog ja, usamljenost i konstatacija jedne nepromenljive istine koju nam kao odraz, nepogrešivo, vraća ogledalo u kom posmatramo naše živote, kao odraz i kao neobičnu perspektivu pred kojom ostajemo potpuno zapanjeni.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x220
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Onog dana kada Lusija bude izgubila posao kao programerka dogodiće se presudan zaokret u njenom životu, možda zbog niza slučajnosti, ili možda zato što je to bila njena sudbina koja ju je vrebala iza ćoška od njenog desetog rođendana. Kao da je reč o algoritmu, Lusija postavlja sledeća načela na kojima će zasnivati svoj budući život: biće taksistikinja; krstariće za volanom svog taksija po ulicama Madrida – ili Pekinga – strpljivo će čekati priliku da poveze svog nestalog komšiju, u koga se zaljubila, i svi za nju važni događaji imaće, od tog trenutka, kao zvučnu pozadinu Pučinijevu operu Turandot, u čiju se glavnu junakinju ona potpuno uživela. Svakodnevica se u ovom ljubavnom i horor-romanu prepliće s krajnje neobičnim događajima, čija je glavna junakinja nezaboravna. U romanu su prisutni svi ključni elementi Miljasovog narativnog univerzuma: ironija, udvajanje vlastitog ja, usamljenost i konstatacija jedne nepromenljive istine koju nam kao odraz, nepogrešivo, vraća ogledalo u kom posmatramo naše živote, kao odraz i kao neobičnu perspektivu pred kojom ostajemo potpuno zapanjeni.

Dodatne informacije

Izdavač Samizdat B92
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter