Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Ne dao bog većeg zla

Ne dao bog većeg zla

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7436-631-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

M0951

Broj strana:

249

Težina:

367 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,90 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

- Ti se ne slažeš ni s kim osim s kartaškom fukarom iz Obrtničkog doma. I sa švercerima, s kojima ćeš kad-tad završiti iza brave.

Tu, naravno, ujak Emil ustaje, tobože uvrijeđen kaže kako na njega, budući da je nepoželjan u ovoj kući, više ne treba ni računati, i odlazi van, velik u svojoj patetičnoj gesti, bez obzira na to što je sve što je otac kazao čista istina, i što je prije teatralnog odlaska pojeo sve, od govedske juhe, preko dvostruke porcije paprika, pa sve do deserta u vidu buhtli, za koje baka upravo govori kako su tamniji od lignita i manji od jarebičjih jaja. Nikoga to u kući ne dira, jer svi dobro poznaju ujakovu glumu, nikoga osim majke, kojoj samo što nisu suze u očima zbog tużne sudbine njezina neshvaćena brata.

- Sad si ga uvrijedio... - govori majka drhtavim glasom i počinje prati posuđe ne bi li se tako obranila od navale emocija.

- Ne bih se začudila da sada zbilja ode.

- E, a ja bih se baš začudio! Došao je ovamo na tri dana i ostao četiri godine. On da ode! Nismo mi te sreće!

- Otići će. Ima i on svoj ponos.

- Pa neka ode! Ne dao Bog većeg zla!

Roman Ne dao Bog većeg zla, iz pera jednog od najplodnijih i najčitanijih hrvatskih pisaca, izuzetno je duhovita priča o odrastanju u tipičnoj porodici u malom hrvatskom gradu. Kroz niz anegdotskih dogodovština prepunih humora Tribuson nam živopisno dočarava duh šezdesetih godina prošlog vijeka. Ovo je knjiga koja će vas razgaliti i nasmijati do suza i vratiti vas u neka bezbrižnija vremena.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

- Ti se ne slažeš ni s kim osim s kartaškom fukarom iz Obrtničkog doma. I sa švercerima, s kojima ćeš kad-tad završiti iza brave. Tu, naravno, ujak Emil ustaje, tobože uvrijeđen kaže kako na njega, budući da je nepoželjan u ovoj kući, više ne treba ni računati, i odlazi van, velik u svojoj patetičnoj gesti, bez obzira na to što je sve što je otac kazao čista istina, i što je prije teatralnog odlaska pojeo sve, od govedske juhe, preko dvostruke porcije paprika, pa sve do deserta u vidu buhtli, za koje baka upravo govori kako su tamniji od lignita i manji od jarebičjih jaja. Nikoga to u kući ne dira, jer svi dobro poznaju ujakovu glumu, nikoga osim majke, kojoj samo što nisu suze u očima zbog tużne sudbine njezina neshvaćena brata. - Sad si ga uvrijedio... - govori majka drhtavim glasom i počinje prati posuđe ne bi li se tako obranila od navale emocija. - Ne bih se začudila da sada zbilja ode. - E, a ja bih se baš začudio! Došao je ovamo na tri dana i ostao četiri godine. On da ode! Nismo mi te sreće! - Otići će. Ima i on svoj ponos. - Pa neka ode! Ne dao Bog većeg zla! Roman Ne dao Bog većeg zla, iz pera jednog od najplodnijih i najčitanijih hrvatskih pisaca, izuzetno je duhovita priča o odrastanju u tipičnoj porodici u malom hrvatskom gradu. Kroz niz anegdotskih dogodovština prepunih humora Tribuson nam živopisno dočarava duh šezdesetih godina prošlog vijeka. Ovo je knjiga koja će vas razgaliti i nasmijati do suza i vratiti vas u neka bezbrižnija vremena.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter