Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.290

Facebook slicica

Katalog

Narodnjakova smrt

Narodnjakova smrt

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Vule Žurić


ISBN:

978-86-521031-0-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1890

Broj strana:

207

Težina:

334 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

14,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Soko je pjevač sjetnih refrena koji se široko poistovećuje sa Ivom Lolom Ribarom - od izvođenja čočekizovane obrade pjesme o njemu do epizode u kojoj avion što leti od provincije prema Beogradu pada uz zaglušnu eksploziju. Usredsređujući se na život takvog glavnog junaka, roman Narodnjakova smrt hvata se u koštac sa temama kakve su uspon i silazna putanja zvijezda turbo-folka, ali i njihova duševna i životna iskušenja.

Soko je prinuđen da u istom danu pjeva na humanitarnom koncertu na koji je publika pozvana sloganom Kupi kartu, budi čovjek, ali i na svadbi kćerke lokalnog moćnika Age. Pošto mora da prividno bude na dva mjesta u isto vrijeme, pjevač angažuje i dvojnika i pilota. Na kom nastupu treba da se pojavi Soko, a na kom njegova kopija? Ko od njih dvojice strada u avionskoj nesreći?

Tarantinovske groteskne i u isti mah uzbudljive tonove romana dopunjuje nalog policijskog inspektora Muslina Sokolu da im izruči Agu. Tako složena stvarnost Narodnjakove smrti i iznutra počinje da se podvaja, u skladu sa duhovitim riječima jednog od junaka: Mi umijemo da budemo tužni i veseli u isto vrijeme. Naša duša je kao dvosoban stan. Ubjedljivosti ambijenta koji nam je svima poznat - ali ga malo ko od nas stvarno poznaje - doprinose i tipični likovi kakva je turbo-folk pjevačica Rada Čokolada i epizode poput učešća u reality-show emisiji, u kojoj se plače više nego što se smije, ili ubistava koja izazivaju više smijeh nego suze. Zahvaljujući budnom Žurićevom oku i njegovom nesumnjivom poznavanju lokalnog svijeta, ovaj uzbudljivi roman-narodnjak postaje duhovita ali i opora, ultimativna prozna studija lokalnih naravi.

  • Edicija: Meridijan
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Soko je pjevač sjetnih refrena koji se široko poistovećuje sa Ivom Lolom Ribarom - od izvođenja čočekizovane obrade pjesme o njemu do epizode u kojoj avion što leti od provincije prema Beogradu pada uz zaglušnu eksploziju. Usredsređujući se na život takvog glavnog junaka, roman Narodnjakova smrt hvata se u koštac sa temama kakve su uspon i silazna putanja zvijezda turbo-folka, ali i njihova duševna i životna iskušenja. Soko je prinuđen da u istom danu pjeva na humanitarnom koncertu na koji je publika pozvana sloganom Kupi kartu, budi čovjek, ali i na svadbi kćerke lokalnog moćnika Age. Pošto mora da prividno bude na dva mjesta u isto vrijeme, pjevač angažuje i dvojnika i pilota. Na kom nastupu treba da se pojavi Soko, a na kom njegova kopija? Ko od njih dvojice strada u avionskoj nesreći? Tarantinovske groteskne i u isti mah uzbudljive tonove romana dopunjuje nalog policijskog inspektora Muslina Sokolu da im izruči Agu. Tako složena stvarnost Narodnjakove smrti i iznutra počinje da se podvaja, u skladu sa duhovitim riječima jednog od junaka: Mi umijemo da budemo tužni i veseli u isto vrijeme. Naša duša je kao dvosoban stan. Ubjedljivosti ambijenta koji nam je svima poznat - ali ga malo ko od nas stvarno poznaje - doprinose i tipični likovi kakva je turbo-folk pjevačica Rada Čokolada i epizode poput učešća u reality-show emisiji, u kojoj se plače više nego što se smije, ili ubistava koja izazivaju više smijeh nego suze. Zahvaljujući budnom Žurićevom oku i njegovom nesumnjivom poznavanju lokalnog svijeta, ovaj uzbudljivi roman-narodnjak postaje duhovita ali i opora, ultimativna prozna studija lokalnih naravi.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter