Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Mulin han s mirisom djetinjstva

Mulin han s mirisom djetinjstva

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ifeta Hrnjić


ISBN:

978-9926-30-022-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D5191

Broj strana:

104

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Svaka od 16 priča koje čine ovu knjigu, autorice Hrnjić, vratila me je u djetinjstvo u kojem sam i sam prolazio iste ili slične situacije kroz koje je prolazila Zana glavna junakinja svih priča i njen brat Isak.

Priče u knjizi Mulin han s mirisom djetinjstva odišu jednostavnošću. Pisane su svakidašnjim jezikom naroda kraja kojeg opisuju. Posebnu ljepotu i autentičnost viđenog i doživljenog dali su i turcizmi koji su bili u svakodnevnojupotrebi. Viđenja i doživljaji u ovoj knjizi nisu izmišljeni. Bez obzira što priče nisu pisane u prvom licu i što autorica nije koristila svoje ime kao ime glavne junakinje, slobodno se može reći da su autobiografske.

Ifeta Hrnjić u svojoj zbirci pripovjedaka usredsređuje se na jedan događaj s ograničenim brojem likova, uglavnomuže i šire porodice među kojima dominiraju imena djece Zane i Isaka, njihovih roditelja, majke Fatime, oca Emina i nene Raze. Radnja ovih priča odvija se uglavnom u dobojsko-maglajskom regionu odakle je ponikla autorica i gdje je provela dio života. A da nije tih naznaka, te veze sa određenim predjelima, ove priče bi se mogle odnositi na bilo koji dio Bosne pa i nekih drugih predjela na Balkanu, jer mnogo dječaka i djevojčica tog doba, koji su živjeli na selu, imalo je slične ili gotovo identične doživljaje i iskustva.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Svaka od 16 priča koje čine ovu knjigu, autorice Hrnjić, vratila me je u djetinjstvo u kojem sam i sam prolazio iste ili slične situacije kroz koje je prolazila Zana glavna junakinja svih priča i njen brat Isak. Priče u knjizi Mulin han s mirisom djetinjstva odišu jednostavnošću. Pisane su svakidašnjim jezikom naroda kraja kojeg opisuju. Posebnu ljepotu i autentičnost viđenog i doživljenog dali su i turcizmi koji su bili u svakodnevnojupotrebi. Viđenja i doživljaji u ovoj knjizi nisu izmišljeni. Bez obzira što priče nisu pisane u prvom licu i što autorica nije koristila svoje ime kao ime glavne junakinje, slobodno se može reći da su autobiografske. Ifeta Hrnjić u svojoj zbirci pripovjedaka usredsređuje se na jedan događaj s ograničenim brojem likova, uglavnomuže i šire porodice među kojima dominiraju imena djece Zane i Isaka, njihovih roditelja, majke Fatime, oca Emina i nene Raze. Radnja ovih priča odvija se uglavnom u dobojsko-maglajskom regionu odakle je ponikla autorica i gdje je provela dio života. A da nije tih naznaka, te veze sa određenim predjelima, ove priče bi se mogle odnositi na bilo koji dio Bosne pa i nekih drugih predjela na Balkanu, jer mnogo dječaka i djevojčica tog doba, koji su živjeli na selu, imalo je slične ili gotovo identične doživljaje i iskustva.

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter