Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Mostar u slici i riječi

Mostar u slici i riječi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grupa autora


ISBN:

978-9958-9066-0-2

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K3264

Broj strana:

300

Težina:

2700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

89,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Monografija Mostar u slici i riječi službena je monografija Grada Mostara, izrađena je u Izdavačkoj kući „Stanek“, a po uzoru na najbolje svjetske monografije, opremljena je s oko 350 visokokvalitetnih fotografija. Namijenjena je poslovnim suradnicima, turistima kao i najširoj čitateljskoj publici.

Osim promoviranja prirodnih i kulturnih znamenitosti Mostara i njegove okolice cilj izdavanja Monografije jeste i obogaćivanje kulturnog života, unaprjeđenje razvoja turizma, poticanje zanimanja za bogatstvo kulturne i prirodne baštine te pobuđivanje svijesti o očuvanju ove jedinstvene baštine koju Mostar ima.

Monografija Mostar u slici i riječi je jedina monografija koja predstavlja današnji Mostar. Autentičan je prikaz grada kroz obilje vrhunskih fotografija i zanimljivih tekstova iz sadašnjosti Mostara, uz tekstove s povijesno-kulturološkim okvirom nastanka i razvitka Mostara, skice te fotografije arheoloških pronalazaka, čine cjelovitu sliku o gradu na Neretvi od njegovih početaka do danas.

Uređena je u više cjelina koje obrađuju nastanak i povijest Mostara; arhitekturu grada; urbanizam; prirodne ljepote; gastronomiju; najvažnije događaje u gradu; umjetnost, glazbu, kazalište, likovnost književnost; ljude i običaje; te okolicu Mostara.

Svaku od navedenih cjelina obradili su relevantni autori specijalizirani za svako od navedenih područja. Monografiju Mostar u slici i riječi svojim su tekstovima obogatili Senad Mićijević, Tanja Mićević, Ante Marić, Mirjana Miličević, Ivanka Miličević-Capek, Jakov Pehar, Tihomir Rozić, Marija Zelenika, Slavo Bago, Andrija Kraljević, Džemo Raljević Ante Šain i Dragan Marijanović.

Anđelko Zelenika, magistar povjesti umjetnosti i Edin Čelebić, magistar povijesti, u suradnji s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem, obavili su urednički posao a voditelj Projekta je Jadranka Duranović.

Autori najvećega broja fotografija kojima je predstavljen Mostar u svoj svojoj osobnosti i cjelovitosti su: Zdenko Marić, Martin Turk, Stojan Lasić, Ćiril Ćiro Rajič, Josip Mijić,foto studio Đani a značajan je i broj ostalih fotografa, uglavnom iz Mostara, koji su svoje fotografije Grada ustupili za korištenje u Monografiji Mostar u slici i riječi.

Monografija je opremljena i multimedijalnim cd-om s interaktivnim prikazom grada koji je djelo Dalibora Martinčevića, te malim turističkim vodičem džepnoga izdanja. Prijevod tekstova na engleski i njemački jezik uradili su profesori Enisa Simić i Jozo Kraljević.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 260x365
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Monografija Mostar u slici i riječi službena je monografija Grada Mostara, izrađena je u Izdavačkoj kući „Stanek“, a po uzoru na najbolje svjetske monografije, opremljena je s oko 350 visokokvalitetnih fotografija. Namijenjena je poslovnim suradnicima, turistima kao i najširoj čitateljskoj publici. Osim promoviranja prirodnih i kulturnih znamenitosti Mostara i njegove okolice cilj izdavanja Monografije jeste i obogaćivanje kulturnog života, unaprjeđenje razvoja turizma, poticanje zanimanja za bogatstvo kulturne i prirodne baštine te pobuđivanje svijesti o očuvanju ove jedinstvene baštine koju Mostar ima. Monografija Mostar u slici i riječi je jedina monografija koja predstavlja današnji Mostar. Autentičan je prikaz grada kroz obilje vrhunskih fotografija i zanimljivih tekstova iz sadašnjosti Mostara, uz tekstove s povijesno-kulturološkim okvirom nastanka i razvitka Mostara, skice te fotografije arheoloških pronalazaka, čine cjelovitu sliku o gradu na Neretvi od njegovih početaka do danas. Uređena je u više cjelina koje obrađuju nastanak i povijest Mostara; arhitekturu grada; urbanizam; prirodne ljepote; gastronomiju; najvažnije događaje u gradu; umjetnost, glazbu, kazalište, likovnost književnost; ljude i običaje; te okolicu Mostara. Svaku od navedenih cjelina obradili su relevantni autori specijalizirani za svako od navedenih područja. Monografiju Mostar u slici i riječi svojim su tekstovima obogatili Senad Mićijević, Tanja Mićević, Ante Marić, Mirjana Miličević, Ivanka Miličević-Capek, Jakov Pehar, Tihomir Rozić, Marija Zelenika, Slavo Bago, Andrija Kraljević, Džemo Raljević Ante Šain i Dragan Marijanović. Anđelko Zelenika, magistar povjesti umjetnosti i Edin Čelebić, magistar povijesti, u suradnji s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem, obavili su urednički posao a voditelj Projekta je Jadranka Duranović. Autori najvećega broja fotografija kojima je predstavljen Mostar u svoj svojoj osobnosti i cjelovitosti su: Zdenko Marić, Martin Turk, Stojan Lasić, Ćiril Ćiro Rajič, Josip Mijić,foto studio Đani a značajan je i broj ostalih fotografa, uglavnom iz Mostara, koji su svoje fotografije Grada ustupili za korištenje u Monografiji Mostar u slici i riječi. Monografija je opremljena i multimedijalnim cd-om s interaktivnim prikazom grada koji je djelo Dalibora Martinčevića, te malim turističkim vodičem džepnoga izdanja. Prijevod tekstova na engleski i njemački jezik uradili su profesori Enisa Simić i Jozo Kraljević.

Dodatne informacije

Izdavač Stanek
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter