Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Montessori škrinjica - Priručnik za učitelje, odgajatelje i roditelje

Montessori škrinjica - Priručnik za učitelje, odgajatelje i roditelje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-191-874-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9311

Broj strana:

130

Težina:

895 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

95,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Montessori škrinjica se sastoji od knjige i mape s vježbama. U mapi formata 22 x 31,5 cm su 43 lista s vježbama iz područja jezika, matematike, geometrije, kozmičkog odgoja i vježbe tišine. U mapi je također i priručnik koji sadrži načela Montessori metode i prikaz vježbi iz Montessori pedagogije.

Montessori pedagogija u prvom redu razvija one vrijednosti koje su u današnjem društvu, u kojem se promjene odvijaju velikom brzinom, itekako potrebne. Njegovanje osobina kao što su samostalnost, uočavanje problema, usmjereno problemsko razmišljanje, kreativnost, sposobnost suradnje, timskog rada, ujedno su i početna osnova poučavanju. Osim toga, odgoj u tolerantnom okruženju, u kojem prihvaćanje različitosti, upoznavanje i prihvaćanje kulture raznih naroda, zajedničko življenje, važnost mira u svijetu, prepoznavanje biološke ravnoteže u prirodi, ljubav prema prirodi, očuvanje čovjekove okoline, jesu njegovo ishodište.

Krajnji je cilj Montessori pedagogije bio, u vremenu nastanka, kao i danas, stvaranje odgovornog građanina svijeta putem maksimalnog razvijanja vlastitih sposobnosti svakog djeteta. Uloga škole presudna je i ona nudi pomoć, podršku za čitav život.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x280
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Montessori škrinjica se sastoji od knjige i mape s vježbama. U mapi formata 22 x 31,5 cm su 43 lista s vježbama iz područja jezika, matematike, geometrije, kozmičkog odgoja i vježbe tišine. U mapi je također i priručnik koji sadrži načela Montessori metode i prikaz vježbi iz Montessori pedagogije. Montessori pedagogija u prvom redu razvija one vrijednosti koje su u današnjem društvu, u kojem se promjene odvijaju velikom brzinom, itekako potrebne. Njegovanje osobina kao što su samostalnost, uočavanje problema, usmjereno problemsko razmišljanje, kreativnost, sposobnost suradnje, timskog rada, ujedno su i početna osnova poučavanju. Osim toga, odgoj u tolerantnom okruženju, u kojem prihvaćanje različitosti, upoznavanje i prihvaćanje kulture raznih naroda, zajedničko življenje, važnost mira u svijetu, prepoznavanje biološke ravnoteže u prirodi, ljubav prema prirodi, očuvanje čovjekove okoline, jesu njegovo ishodište. Krajnji je cilj Montessori pedagogije bio, u vremenu nastanka, kao i danas, stvaranje odgovornog građanina svijeta putem maksimalnog razvijanja vlastitih sposobnosti svakog djeteta. Uloga škole presudna je i ona nudi pomoć, podršku za čitav život.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Slap
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter