Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.299

Facebook slicica

Katalog

Mi djeca sa stanice Zoo

Mi djeca sa stanice Zoo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Kristijana F.


ISBN:

9788674703694

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D0974

Broj strana:

301

Težina:

347 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Dva novinara časopisa Stern, Kail Herman i Horst Rik, upoznaju 16-ogodišnju Kristijanu 1978. godine u Berlinu dok je bila svjedok na suđenju čovjeku optuženom za korišćenje usluga dječije prostitucije.

Zakazali su dvočasovni interviju sa Kristijanom, ali dva časa su se pretvorila u dva mjeseca intezivnih razgovora, a oni su oblikovani u knjigu Mi djeca sa stanice Zoo.

Ova potresna knjiga razotkriva istinski problem dječije narkomanije i dječije prostitucije, ali i čitav društveni kontekst koji omogučuje da se ovi problemi nesmetano razvijaju: nezainteresvanost odraslih za probleme djece i mladih, hipokrizija društva, konformizam, nepostojanje odgovarajućih institucija i nezainteresovanost postojećih, dehumanizovana kompetitivnost u školi i društvu...

Droga je oduvijek bila jedno od najgorih sredstava da se ljudima oduzme svijest o tome da predstavljaju žrtve društvenog razvoja. Alkohol ima među radnicima već dugo ovu funkciju. Posljednih decenija pridružila su mu se druga sredstva zavisnosti: psihofarmatici, legalan i unosan posao i droge poput heroina ili kokaina, doduše ilegalne ali ne manje unosne.

  • Prevodilac: Sanja Ktarić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x200
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Dva novinara časopisa Stern, Kail Herman i Horst Rik, upoznaju 16-ogodišnju Kristijanu 1978. godine u Berlinu dok je bila svjedok na suđenju čovjeku optuženom za korišćenje usluga dječije prostitucije. Zakazali su dvočasovni interviju sa Kristijanom, ali dva časa su se pretvorila u dva mjeseca intezivnih razgovora, a oni su oblikovani u knjigu Mi djeca sa stanice Zoo. Ova potresna knjiga razotkriva istinski problem dječije narkomanije i dječije prostitucije, ali i čitav društveni kontekst koji omogučuje da se ovi problemi nesmetano razvijaju: nezainteresvanost odraslih za probleme djece i mladih, hipokrizija društva, konformizam, nepostojanje odgovarajućih institucija i nezainteresovanost postojećih, dehumanizovana kompetitivnost u školi i društvu... Droga je oduvijek bila jedno od najgorih sredstava da se ljudima oduzme svijest o tome da predstavljaju žrtve društvenog razvoja. Alkohol ima među radnicima već dugo ovu funkciju. Posljednih decenija pridružila su mu se druga sredstva zavisnosti: psihofarmatici, legalan i unosan posao i droge poput heroina ili kokaina, doduše ilegalne ali ne manje unosne.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter