Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Medvjedgrad

Medvjedgrad

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978867470826-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B4545

Broj strana:

356

Težina:

372 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Roman Medvjedgrad prvi je dio autorove duologije o problemima što ih donosi život u maloj zajednici. Problemima što ih se lako može preslikati i na šire i veće društvene zajednice. Roman je nositelj nominacija nekoliko značajnih književnih nagrada, između ostalog one za švedsku knjigu godine i nagradu njemačke čitateljske publike Leserpreis za najbolje djelo fikcije. Takođe, portal Goodreads uvrstio je roman u izbor za knjigu godine.

Medvjedgrad je prvi dio serijala o malom mjestu s velikim snovima. Bavi se besmrtnim prijateljstvom dvije petnaestogodišnjakinje i seda- mnaestogodišnjim hokejašima koji nose breme čitavog grada na ple- ćima. Ali bavi se i neoprostivim zločinom, time koliko brzo društvo nauči da zažmuri i užasnim stvarima na koje smo spremni radi uspjeha.

Usred svega nalaze se Peter, koji se vratio kući nakon karijere profesi- onalnog hokejaša kako bi izgradio klub iz djetinjstva, i Mira, rastrzana između karijere advokata i tihog života supruge i majke u varošici usred šume. Ovo je priča o sportu i porodici, kao i o tome na šta smo sve spremni kako bismo zaštitili svoju djecu.

Medvjedgrad je do sada najozbiljniji Bakmanov roman, priča o ljubavi prema zajednici, ali i o muškosti, identitetu i čežnji da drugima poka- žemo ko smo i kakvi smo u suštini.

  • Originalni naziv: Bjornstad
  • Prevodilac: Igor Solunac
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2019
  • Jezik: Srpskohrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman Medvjedgrad prvi je dio autorove duologije o problemima što ih donosi život u maloj zajednici. Problemima što ih se lako može preslikati i na šire i veće društvene zajednice. Roman je nositelj nominacija nekoliko značajnih književnih nagrada, između ostalog one za švedsku knjigu godine i nagradu njemačke čitateljske publike Leserpreis za najbolje djelo fikcije. Takođe, portal Goodreads uvrstio je roman u izbor za knjigu godine. Medvjedgrad je prvi dio serijala o malom mjestu s velikim snovima. Bavi se besmrtnim prijateljstvom dvije petnaestogodišnjakinje i seda- mnaestogodišnjim hokejašima koji nose breme čitavog grada na ple- ćima. Ali bavi se i neoprostivim zločinom, time koliko brzo društvo nauči da zažmuri i užasnim stvarima na koje smo spremni radi uspjeha. Usred svega nalaze se Peter, koji se vratio kući nakon karijere profesi- onalnog hokejaša kako bi izgradio klub iz djetinjstva, i Mira, rastrzana između karijere advokata i tihog života supruge i majke u varošici usred šume. Ovo je priča o sportu i porodici, kao i o tome na šta smo sve spremni kako bismo zaštitili svoju djecu. Medvjedgrad je do sada najozbiljniji Bakmanov roman, priča o ljubavi prema zajednici, ali i o muškosti, identitetu i čežnji da drugima poka- žemo ko smo i kakvi smo u suštini.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter