Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

36.040

Facebook slicica

Katalog

Mala škola filozofskog mišljenja

Mala škola filozofskog mišljenja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Karl Jaspers


ISBN:

978-86-521-1689-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D0857

Broj strana:

176

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kod svakog predavanja polazio sam od očiglednih iskustava, od stvarnosti i prirode, života i predanja, s ciljem da dođem do granice iza koje se pojavljuju pitanja na koja nauka nema odgovore. Tamo doživljavamo čuđenje nad bićem. Tamo postavljamo pitanje o smislu i zadatku našeg života.

Ova kratka knjiga temelji se na seriji televizijskih predavanja koje je slavni nemački filozof održao s namerom da široku publiku uvede u domen filozofije. Pored brojnih pitanja koje razmatra - o životu, svakodnevici, granicama nauke i ljudskog saznanja, psihologiji, sociologiji, ljubavi, smrti, kao i o samoj filozofiji i njenom mjestu u svijetu - Jaspers posvećuje veliki prostor političkoj filozofiji, te se zalaže za političku slobodu kao krajnji izvor autentične čovekove egzistencije.

Polazište svake teme su činjenice života, a cilj je formulisanje suštinskih pitanja koje treba postaviti. Jaspers podstiče na razmišljanje, ali ne daje konačne odgovore.

Odgovore svako mora da pronađe sam za sebe.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kod svakog predavanja polazio sam od očiglednih iskustava, od stvarnosti i prirode, života i predanja, s ciljem da dođem do granice iza koje se pojavljuju pitanja na koja nauka nema odgovore. Tamo doživljavamo čuđenje nad bićem. Tamo postavljamo pitanje o smislu i zadatku našeg života. Ova kratka knjiga temelji se na seriji televizijskih predavanja koje je slavni nemački filozof održao s namerom da široku publiku uvede u domen filozofije. Pored brojnih pitanja koje razmatra - o životu, svakodnevici, granicama nauke i ljudskog saznanja, psihologiji, sociologiji, ljubavi, smrti, kao i o samoj filozofiji i njenom mjestu u svijetu - Jaspers posvećuje veliki prostor političkoj filozofiji, te se zalaže za političku slobodu kao krajnji izvor autentične čovekove egzistencije. Polazište svake teme su činjenice života, a cilj je formulisanje suštinskih pitanja koje treba postaviti. Jaspers podstiče na razmišljanje, ali ne daje konačne odgovore. Odgovore svako mora da pronađe sam za sebe.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter