Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.025

Facebook slicica

Katalog

Mak Dizdar - Sjećanja i fotografije

Mak Dizdar - Sjećanja i fotografije

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Majo Dizdar


ISBN:

978-9958-778-66-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M2463

Broj strana:

153

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Zbog svojih stihova jedrih od snage, zrelih od misli, pjevnih od muzike, svježih od jezika, Makovo djelo nije više njegovo već naše, a on - umrije a mrtav nije. Postao je jedna od nezaboravnih vrijednosti ove zemlje - nakon smrti Maka Dizdara zapisao je Meša Selimović i zapitao se da li je pjesnik nakon smrti dobio u nama svoj stalni lik ili ga smrt još vaja, dodajući mu neprestano nove nanose i nove boje, i tako odlaze konačnost našeg viđenja o njemu?

Majo Dizdar otkriva nam onaj dio lika pjesnika koji je do sada bio u sjeni - figuru oca. Knjiga Mak Dizdar - Sjećanja i fotografije je dirljivo svjedočenje o životu velikog pjesnika, njegovim usponima i padovima, strahu i sreći, ljubavi, siromaštvu, slavi… To je i knjiga o jednoj velikoj ljubavnoj prići i knjiga o uzbudljivom životu porodice Dizdar, često teškom, ali uvijek punom poezije.

  • Edicija: Bosanski portreti
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Zbog svojih stihova jedrih od snage, zrelih od misli, pjevnih od muzike, svježih od jezika, Makovo djelo nije više njegovo već naše, a on - umrije a mrtav nije. Postao je jedna od nezaboravnih vrijednosti ove zemlje - nakon smrti Maka Dizdara zapisao je Meša Selimović i zapitao se da li je pjesnik nakon smrti dobio u nama svoj stalni lik ili ga smrt još vaja, dodajući mu neprestano nove nanose i nove boje, i tako odlaze konačnost našeg viđenja o njemu? Majo Dizdar otkriva nam onaj dio lika pjesnika koji je do sada bio u sjeni - figuru oca. Knjiga Mak Dizdar - Sjećanja i fotografije je dirljivo svjedočenje o životu velikog pjesnika, njegovim usponima i padovima, strahu i sreći, ljubavi, siromaštvu, slavi… To je i knjiga o jednoj velikoj ljubavnoj prići i knjiga o uzbudljivom životu porodice Dizdar, često teškom, ali uvijek punom poezije.

Dodatne informacije

Izdavač Vrijeme Zenica
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter