Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Maja i ja i Maja

Maja i ja i Maja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0929-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4678

Broj strana:

248

Težina:

365 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

U životu Maje koju smo upoznali u istoimenom serijalu čuvenih slikovnica sve se mijenja. Ona se s bratom Mišom igra nekih nesvakidašnjih igara, koje testiraju zadate granice tijela i osjećanja. Njen otac je japi i uživalac kokaina, a prema njoj je nasilan.

Maja ne zna kako će joj se okončati djetinjstvo. Možda prvim zaljubljivanjem na kraju ljetnjeg raspusta? Maja s porodicom ljetuje na Jadranu. Nagovještaj surovog kraja njenog djetinjstva poklapa se sa nagovještajem surovog kraja jedne zemlje, Jugoslavije, u kojoj se živjelo baš kao u slikovnici.

Maja ne samo da se hvata u koštac sa realnošću odraslih, nego je na svoj način nadilazi, pojavljuje se pred nama kao sirena, postaje nevidljiva, lebdi kao da nema težinu. Iako je zaslužila te supermoći, one je neće izvući iz brojnih iskušenja. Poslije konačnog obračuna sa roditeljima, Maja dospijeva u vaspitno-popravni dom. Pomaže drugim štićenicama da pobjegnu. Maja ne mora da bježi, jer se izborila za svoju slobodu.

Ugričić se useljava u ružičasti svijet crno-bijelih pojmova s namjerom da ispriča surovu i komičnu priču o dječjoj zavjeri protiv odraslih. Čak i dok opisuje kako Maja prolazi kroz zidove, duva ljepak i ubija roditelje eksplozivom, pisac govori jezikom dječije slikovnice. Nevinost i košmar prepliću se kao kod Harmsa ili Bulgakova, a sve pod pokroviteljstvom pripovjedača koji za sebe kaže da je zvijer nad zvijerima, dosadna ali neizbježna beštija nad beštijama, koja ništa neće prećutati.
Vladislava Gordić Petković

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

U životu Maje koju smo upoznali u istoimenom serijalu čuvenih slikovnica sve se mijenja. Ona se s bratom Mišom igra nekih nesvakidašnjih igara, koje testiraju zadate granice tijela i osjećanja. Njen otac je japi i uživalac kokaina, a prema njoj je nasilan. Maja ne zna kako će joj se okončati djetinjstvo. Možda prvim zaljubljivanjem na kraju ljetnjeg raspusta? Maja s porodicom ljetuje na Jadranu. Nagovještaj surovog kraja njenog djetinjstva poklapa se sa nagovještajem surovog kraja jedne zemlje, Jugoslavije, u kojoj se živjelo baš kao u slikovnici. Maja ne samo da se hvata u koštac sa realnošću odraslih, nego je na svoj način nadilazi, pojavljuje se pred nama kao sirena, postaje nevidljiva, lebdi kao da nema težinu. Iako je zaslužila te supermoći, one je neće izvući iz brojnih iskušenja. Poslije konačnog obračuna sa roditeljima, Maja dospijeva u vaspitno-popravni dom. Pomaže drugim štićenicama da pobjegnu. Maja ne mora da bježi, jer se izborila za svoju slobodu. Ugričić se useljava u ružičasti svijet crno-bijelih pojmova s namjerom da ispriča surovu i komičnu priču o dječjoj zavjeri protiv odraslih. Čak i dok opisuje kako Maja prolazi kroz zidove, duva ljepak i ubija roditelje eksplozivom, pisac govori jezikom dječije slikovnice. Nevinost i košmar prepliću se kao kod Harmsa ili Bulgakova, a sve pod pokroviteljstvom pripovjedača koji za sebe kaže da je zvijer nad zvijerima, dosadna ali neizbježna beštija nad beštijama, koja ništa neće prećutati. Vladislava Gordić Petković

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter