Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Mačke i macani

Mačke i macani

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ivan Aralica


ISBN:

9789530621879

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9644

Broj strana:

224

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

42,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Magija pisanja i magija objavljivanja onoga što sam olovci povjerio bilo je moje duhovno piće i duhovno pijanstvo, ispovijeda nam se Ivan Aralica u svojem novom romanu Mačke i macani, završnom dijelu Blažinih priča, zasebnom ciklusu kojemu pripadaju romani Farrell i Duh zloduha te zbirka pripovjedaka Grmovi divljih ruža.
Mačke i macani nemaju u podlozi čvrstu fabulu, već okosnicu priče čini na trenutke u naraciju zaogrnuta rasprava (katkad esejistička, na trenutke polemična, ponekad gnomična) o naravi i smislu pripovijedanja.
Ambra i Fukara najbliži su Mačkama i macanima po polemičnom zahvatu u recentnu kulturnu i političku zbilju, no u ovom se romanu između redaka čita žal nad neumitnom prolaznošću svega pod kapom nebeskom.
Ivan Aralica proniče u bit pripovijedanja i njezine uloge u životu zajednice, bez obzira na to bila to mikrozajednica Suhog Rata ili zajednica nacionalne razine.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Magija pisanja i magija objavljivanja onoga što sam olovci povjerio bilo je moje duhovno piće i duhovno pijanstvo, ispovijeda nam se Ivan Aralica u svojem novom romanu Mačke i macani, završnom dijelu Blažinih priča, zasebnom ciklusu kojemu pripadaju romani Farrell i Duh zloduha te zbirka pripovjedaka Grmovi divljih ruža. Mačke i macani nemaju u podlozi čvrstu fabulu, već okosnicu priče čini na trenutke u naraciju zaogrnuta rasprava (katkad esejistička, na trenutke polemična, ponekad gnomična) o naravi i smislu pripovijedanja. Ambra i Fukara najbliži su Mačkama i macanima po polemičnom zahvatu u recentnu kulturnu i političku zbilju, no u ovom se romanu između redaka čita žal nad neumitnom prolaznošću svega pod kapom nebeskom. Ivan Aralica proniče u bit pripovijedanja i njezine uloge u životu zajednice, bez obzira na to bila to mikrozajednica Suhog Rata ili zajednica nacionalne razine.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter