Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.290

Facebook slicica

Katalog

Lone star

Lone star

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-6457-347-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B6689

Broj strana:

479

Težina:

480 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Kada joj je očuh preminuo, Matilde se suočila sa pitanjem: šta će se dogoditi kada joj i otac umre, daleko od nje, na drugoj strani Atlantskog okeana, u Teksasu? Hoće li joj neko uopšte javiti? Pred neumitnom činjenicom prolaznosti, odlučila je da se prihvati zadatka za koji se pripremala čitavog života – da napiše knjigu o odsutnom ocu, svetski poznatom fizičaru Džonu Valteru Klarku.

Danska spisateljica Matilde Valter Klark vešto razvija priču o ocu i ćerki i svemu što ih razdvaja – okeanu, jezičkoj barijeri i maćehi mitskih proporcija. Detinjstvo je gotovo i neće se vratiti, a njoj su ostale samo rupe u zbrkanim sećanjima, propuštene prilike i kajanje. Pišući ovaj roman, autorka dobija priliku da preispita uspomene i odnos sa ocem. Posetivši njegov zavičaj, samo srce ruralnog Teksasa (američke države čiju zastavu kolokvijalno nazivaju Lone Star – usamljena zvezda), Matilde otkriva svoje korene i suštinu karaktera čoveka koji joj je uvek bio otac, ali nikada tata.

Lone Star je roman o porodičnim odnosima, varljivosti ljudskog pamćenja i premošćavanju razdaljina, o detaljima koji detetu mogu da promaknu i zaključcima koje iz njih može da izvuče kada odraste.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Kada joj je očuh preminuo, Matilde se suočila sa pitanjem: šta će se dogoditi kada joj i otac umre, daleko od nje, na drugoj strani Atlantskog okeana, u Teksasu? Hoće li joj neko uopšte javiti? Pred neumitnom činjenicom prolaznosti, odlučila je da se prihvati zadatka za koji se pripremala čitavog života – da napiše knjigu o odsutnom ocu, svetski poznatom fizičaru Džonu Valteru Klarku. Danska spisateljica Matilde Valter Klark vešto razvija priču o ocu i ćerki i svemu što ih razdvaja – okeanu, jezičkoj barijeri i maćehi mitskih proporcija. Detinjstvo je gotovo i neće se vratiti, a njoj su ostale samo rupe u zbrkanim sećanjima, propuštene prilike i kajanje. Pišući ovaj roman, autorka dobija priliku da preispita uspomene i odnos sa ocem. Posetivši njegov zavičaj, samo srce ruralnog Teksasa (američke države čiju zastavu kolokvijalno nazivaju Lone Star – usamljena zvezda), Matilde otkriva svoje korene i suštinu karaktera čoveka koji joj je uvek bio otac, ali nikada tata. Lone Star je roman o porodičnim odnosima, varljivosti ljudskog pamćenja i premošćavanju razdaljina, o detaljima koji detetu mogu da promaknu i zaključcima koje iz njih može da izvuče kada odraste.

Dodatne informacije

Izdavač Dereta
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter