Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Ljubavne pesme

Ljubavne pesme

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-80426-74-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D6046

Broj strana:

60

Težina:

351 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Čitanje Rumijeve poezije je vid meditacije nad sopstvenom dušom. Njegovi stihovi podsetiće vas da je ono najskrivenije u vama, vaša žudnja, ono što vas čini uzvišenim.

Jer ljubav nema svrhu, ona je astrolab božijih tajni.

Univerzalna poruka ljubavi i lakoća sa kojom ju je Rumi prenosio prošle su svaki test vremena i prostora. Zato ga i danas, posle toliko vekova čitamo i prevodimo, praveći mala hodočašća sa svakom pesmom.

Ove pesme odražavaju najdublju žudnju ljudskog srca koje traga za božanskim. One slave ljubav. Svaki njihov poetski šapat je gorući, izražava žudnju koja prožima sve ljudske veze i inspiriše nas na intimnost sa samim sobom, dok tiho neguje naklonost prema Voljenom.

Ovom knjigom težio sam da uhvatim snove, žudnje, nade i osećanja persijskog pesnika koji ne prestaje da nas oduševljava, osvaja i uči, čak i sada, skoro hiljadu godina nakon što je hodao zemljom.

  • Prevodilac: Ana Jovanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 150x230
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Čitanje Rumijeve poezije je vid meditacije nad sopstvenom dušom. Njegovi stihovi podsetiće vas da je ono najskrivenije u vama, vaša žudnja, ono što vas čini uzvišenim. Jer ljubav nema svrhu, ona je astrolab božijih tajni. Univerzalna poruka ljubavi i lakoća sa kojom ju je Rumi prenosio prošle su svaki test vremena i prostora. Zato ga i danas, posle toliko vekova čitamo i prevodimo, praveći mala hodočašća sa svakom pesmom. Ove pesme odražavaju najdublju žudnju ljudskog srca koje traga za božanskim. One slave ljubav. Svaki njihov poetski šapat je gorući, izražava žudnju koja prožima sve ljudske veze i inspiriše nas na intimnost sa samim sobom, dok tiho neguje naklonost prema Voljenom. Ovom knjigom težio sam da uhvatim snove, žudnje, nade i osećanja persijskog pesnika koji ne prestaje da nas oduševljava, osvaja i uči, čak i sada, skoro hiljadu godina nakon što je hodao zemljom.

Dodatne informacije

Izdavač Arete
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter