Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

36.040

Facebook slicica

Katalog

Ljubav 14

Ljubav 14

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7702-216-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V3234

Broj strana:

509

Težina:

634 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Fenomen ljubavi se nastavlja...
Karolina ima 14 godina i posebna je, kao što su posebne i ostale djevojčice njenih godina. To je čarobno doba, kada zajedno sa najboljim drugaricama dijelite svakodnevicu i snove. Tada se odigravaju i prvi poljupci, ukradeni u sijenci ulaznih vrata. Muzika neprestano odzvanja, a riječi pjesama kao da opisuju samo vas... Sastavni dio života svakog tinejdžera čine žurke, škola, šegačenje sa drugarima, otkačeni profesori, ali i pismeni zadaci za koje treba zagrijati stolicu. Tu negdje je i divna baka koja razumije ono nešto što se skriva u duši njene unuke. A tu je i opušteni stariji brat koji ohrabruje srce svoje sestre u snivanju.
A ljubav? Kako, zaista, izgleda ljubav? Da li ljubav posjeduje Masimilijanov lik? Da li je to ljubav? Karolina je, nažalost, izgubila telefon, a sa njim i sve njegove kontakte! Ali duboko u srcu, ona zna da će ga, na ovaj ili onaj način, pronaći.
I dok sniva o letenju tri metra iznad neba, njen život se odvija između dnevnih obaveza i mračnog porodičnog života. Ali Karolina je spremna za sreću...
Ljubav 14 je putovanje kroz osjećanja, to je uzbuđenje prve ljubavi, ali i bol usljed iznenadne izdaje koja nas ostavlja skrhane, bez riječi. To je gubitak nekoga do koga nam je stalo, ali i iskustvo ljubavnog čina od kojeg nam srce titra.
Federiko Moća je rođen u Rimu 1963. godine. Proslavio se romanima Tri metra iznad neba, Želim te i Izvini, ali ti si moja ljubav, koji su postigli veliki uspjeh u cijeloj Evropi. Posljednjih godina radio je intenzivno i kao scenarista i režiser filmova zasnovanih na svojim romanima. Za svoj prvi roman, Tri metra iznad neba, dobio je prestižnu nagradu Insula Romana.

  • Originalni naziv: Amore 14
  • Prevodilac: Svetlana Novaković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 205x145
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Fenomen ljubavi se nastavlja... Karolina ima 14 godina i posebna je, kao što su posebne i ostale djevojčice njenih godina. To je čarobno doba, kada zajedno sa najboljim drugaricama dijelite svakodnevicu i snove. Tada se odigravaju i prvi poljupci, ukradeni u sijenci ulaznih vrata. Muzika neprestano odzvanja, a riječi pjesama kao da opisuju samo vas... Sastavni dio života svakog tinejdžera čine žurke, škola, šegačenje sa drugarima, otkačeni profesori, ali i pismeni zadaci za koje treba zagrijati stolicu. Tu negdje je i divna baka koja razumije ono nešto što se skriva u duši njene unuke. A tu je i opušteni stariji brat koji ohrabruje srce svoje sestre u snivanju. A ljubav? Kako, zaista, izgleda ljubav? Da li ljubav posjeduje Masimilijanov lik? Da li je to ljubav? Karolina je, nažalost, izgubila telefon, a sa njim i sve njegove kontakte! Ali duboko u srcu, ona zna da će ga, na ovaj ili onaj način, pronaći. I dok sniva o letenju tri metra iznad neba, njen život se odvija između dnevnih obaveza i mračnog porodičnog života. Ali Karolina je spremna za sreću... Ljubav 14 je putovanje kroz osjećanja, to je uzbuđenje prve ljubavi, ali i bol usljed iznenadne izdaje koja nas ostavlja skrhane, bez riječi. To je gubitak nekoga do koga nam je stalo, ali i iskustvo ljubavnog čina od kojeg nam srce titra. Federiko Moća je rođen u Rimu 1963. godine. Proslavio se romanima Tri metra iznad neba, Želim te i Izvini, ali ti si moja ljubav, koji su postigli veliki uspjeh u cijeloj Evropi. Posljednjih godina radio je intenzivno i kao scenarista i režiser filmova zasnovanih na svojim romanima. Za svoj prvi roman, Tri metra iznad neba, dobio je prestižnu nagradu Insula Romana.

Dodatne informacije

Izdavač Čarobna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter