Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Lirski buket

Lirski buket

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grupa autora


ISBN:

978-9926-30-029-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D5190

Broj strana:

160

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Prvi međunarodni festival „Žena sa knjigom“ okupio je književnice raznovrsnih izričaja u Mostaru od 22. do 27. avgusta / kolovoza 2023. godine. U zborniku čitatelji imaju priliku upoznati se sa savremenim stvaralaštvom spisateljica koje žive i rade u Evropi, Americi, Australiji. Radovi pred vama objavljeni su u knjigama autorca ili pak u književnim časopisima.

Neki dijelovi romana ili stihovi dio su knjiga u nastajanju i o njima ćete u budućnosti još čuti i čitati ih. Kratke biografije autorica zastupljenih u zborniku svakako nude više odgovora
s tim u vezi. Buket radova pisanih za djecu, fantastične priče, ratne priče, poezija koja je govor o traumi, ljubavi, životu, smislu, sudbini, uvezan je u korice ovog zbornika raznovrsnih žanrova i stilova u kojima se smjenjuju glasovi žena i prostori iz kojih dolaze.

Na ovim stranicama smjenjuju se godine u kojima su riječi sazrijevale i godine u kojima su izrasli plodovi umovanja srcima. I sve što je u ovom zborniku je u znaku raznolikosti jednako
kako je i mjesto susreta književnica u Mostaru, gradu na UNESCO-ovoj listi svjetske kulturne baštine, gradu jedinstvene kulturne raznolikosti koja se živi stoljećima. Izraz mostariti možemo tumačiti kao susretati se, sresti se sa Drugim bez kojeg ne bi bilo ni vlastitog prepoznavanja. Tek kada je viđen očima Drugog, čovjek se i sam prepozna i spozna svoje postojanje i smisao istog. Kroz susrete s književnim stvaralaštvom jednako čovjek sebe upoznaje i zalazi u prostore koje možda nije ni slutio da u njemu postoje; tako i raste u sebi.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2023
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Prvi međunarodni festival „Žena sa knjigom“ okupio je književnice raznovrsnih izričaja u Mostaru od 22. do 27. avgusta / kolovoza 2023. godine. U zborniku čitatelji imaju priliku upoznati se sa savremenim stvaralaštvom spisateljica koje žive i rade u Evropi, Americi, Australiji. Radovi pred vama objavljeni su u knjigama autorca ili pak u književnim časopisima. Neki dijelovi romana ili stihovi dio su knjiga u nastajanju i o njima ćete u budućnosti još čuti i čitati ih. Kratke biografije autorica zastupljenih u zborniku svakako nude više odgovora s tim u vezi. Buket radova pisanih za djecu, fantastične priče, ratne priče, poezija koja je govor o traumi, ljubavi, životu, smislu, sudbini, uvezan je u korice ovog zbornika raznovrsnih žanrova i stilova u kojima se smjenjuju glasovi žena i prostori iz kojih dolaze. Na ovim stranicama smjenjuju se godine u kojima su riječi sazrijevale i godine u kojima su izrasli plodovi umovanja srcima. I sve što je u ovom zborniku je u znaku raznolikosti jednako kako je i mjesto susreta književnica u Mostaru, gradu na UNESCO-ovoj listi svjetske kulturne baštine, gradu jedinstvene kulturne raznolikosti koja se živi stoljećima. Izraz mostariti možemo tumačiti kao susretati se, sresti se sa Drugim bez kojeg ne bi bilo ni vlastitog prepoznavanja. Tek kada je viđen očima Drugog, čovjek se i sam prepozna i spozna svoje postojanje i smisao istog. Kroz susrete s književnim stvaralaštvom jednako čovjek sebe upoznaje i zalazi u prostore koje možda nije ni slutio da u njemu postoje; tako i raste u sebi.

Dodatne informacije

Izdavač Lijepa riječ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter