Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Liječenje duša: Odgajanje duša i suzdržavanje od poroka

Liječenje duša: Odgajanje duša i suzdržavanje od poroka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-688-71-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K7407

Broj strana:

94

Težina:

226 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Ibn Hazm je imao iznad svega buran i uzbudljiv život koji je ostavio dubok trag na njemu i kao čovjeku i kao islamskom učenjaku. Tako se sa pravom može reći da je dobar poznavalac njegova života i djela bez sumnje dobar poznavalac endeluzijskog čovjeka iz 11. stoljeća.

Njegovi biografi dijele njegov život na sest etapa od kojih svaka ponaosoba otkriva određene crte njegove ličnosti, ali i bitna obilježja tog vremena. Ipak peta etapa je, smatraju oni najznačajnija od svih drugih jer je u njoj Ibn Hazm najviše naučio i napisao.

Djela koja su nastala u ovom razdoblju njegova života i rada spadaju u najznačajnija među onih četiri stotine djela koje je ostavio iza sebe, a koja sadrže blizu osamdeset hiljada stranica. Mudavat en - nufus ve tehzib ne - nufus ve ez - zu - hdu fi er - rezail čini dostupnim širem krugu čitalaca uveliko otkriva i Ibn Hazma i vrijeme u kojem je živio i djelovao.

  • Prevodilac: Mehmedalija Hadžić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ibn Hazm je imao iznad svega buran i uzbudljiv život koji je ostavio dubok trag na njemu i kao čovjeku i kao islamskom učenjaku. Tako se sa pravom može reći da je dobar poznavalac njegova života i djela bez sumnje dobar poznavalac endeluzijskog čovjeka iz 11. stoljeća. Njegovi biografi dijele njegov život na sest etapa od kojih svaka ponaosoba otkriva određene crte njegove ličnosti, ali i bitna obilježja tog vremena. Ipak peta etapa je, smatraju oni najznačajnija od svih drugih jer je u njoj Ibn Hazm najviše naučio i napisao. Djela koja su nastala u ovom razdoblju njegova života i rada spadaju u najznačajnija među onih četiri stotine djela koje je ostavio iza sebe, a koja sadrže blizu osamdeset hiljada stranica. Mudavat en - nufus ve tehzib ne - nufus ve ez - zu - hdu fi er - rezail čini dostupnim širem krugu čitalaca uveliko otkriva i Ibn Hazma i vrijeme u kojem je živio i djelovao.

Dodatne informacije

Izdavač Dobra knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter