Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Kupi mi kupine

Kupi mi kupine

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-958-41-462-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8008

Broj strana:

190

Težina:

220 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

10,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Roman Kupi mi kupine prvo je djelo takve vrste na koje se odvažio Amir Misirlić, cijenjen kao jedan od najuticajnijih rock kritičara u Bosni i Hercegovini. Do sada je objavljivao djela publicističkog karaktera kao što je Prvi BiH pop rock leksikon, monografija Bijelo dugme, te prvi tom ambiciozne i obimne trilogije Soundtrack vremena.

Ni Kupi mi kupine tematski ne ide daleko od priče o popularnoj muzici. Tačnije osnovna tema tog romana i jeste priča o izmišljenom rock sastavu koji je slavu stekao osamdesetih godina prošloga vijeka. Međutim, ova knjiga govori i o sedamdesetim i dobu njegovog sazrijevanja, o vojničkim danima u vrijeme oko Titove smrti,o ratnom Sarajevu, o izbjeglištvu, o osluškivanju muzičkih trendova i tvrdoglavim i ne uvijek baš uspješnim pokušajima da im se glavni junak pridruži. Mirsad Miro Korać, glavni junak ove knjige sve je prije nego junak. Više uporan nego talentovan, mediokritet sa snovima o velikoj slavi on ih na trenutak i ostvari.

Zato je ovo knjiga o rocknrollu i to jedna od rijetkih napisanih na ovim nama razumljivim jezicima. Ali je i knjiga o odrastanju. Pa čak i svojevrstan priručnik o umjetnosti zavođenja. A opet i hronika o tome kako je bilo odrastati i živjeti u Sarajevu u posljednje tako turbulentne četiri decenije.

Kupi mi kupine nije knjiga koju povremeno uzmete u ruke kad nemate šta pametnije za raditi. Ona se ili čita u jednom dahu ili se ne čita uopšte. Pisana u neobičnoj i do sada rijetko korištenoj formi intervjua u kojem Korać daje očekivane i stereotipne odgovore, da bi zatim svako pitanje iz intervjua iskoristio kao motiv da iskreno neke vlastite poraze konačno sam sebi prizna.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Roman Kupi mi kupine prvo je djelo takve vrste na koje se odvažio Amir Misirlić, cijenjen kao jedan od najuticajnijih rock kritičara u Bosni i Hercegovini. Do sada je objavljivao djela publicističkog karaktera kao što je Prvi BiH pop rock leksikon, monografija Bijelo dugme, te prvi tom ambiciozne i obimne trilogije Soundtrack vremena. Ni Kupi mi kupine tematski ne ide daleko od priče o popularnoj muzici. Tačnije osnovna tema tog romana i jeste priča o izmišljenom rock sastavu koji je slavu stekao osamdesetih godina prošloga vijeka. Međutim, ova knjiga govori i o sedamdesetim i dobu njegovog sazrijevanja, o vojničkim danima u vrijeme oko Titove smrti,o ratnom Sarajevu, o izbjeglištvu, o osluškivanju muzičkih trendova i tvrdoglavim i ne uvijek baš uspješnim pokušajima da im se glavni junak pridruži. Mirsad Miro Korać, glavni junak ove knjige sve je prije nego junak. Više uporan nego talentovan, mediokritet sa snovima o velikoj slavi on ih na trenutak i ostvari. Zato je ovo knjiga o rocknrollu i to jedna od rijetkih napisanih na ovim nama razumljivim jezicima. Ali je i knjiga o odrastanju. Pa čak i svojevrstan priručnik o umjetnosti zavođenja. A opet i hronika o tome kako je bilo odrastati i živjeti u Sarajevu u posljednje tako turbulentne četiri decenije. Kupi mi kupine nije knjiga koju povremeno uzmete u ruke kad nemate šta pametnije za raditi. Ona se ili čita u jednom dahu ili se ne čita uopšte. Pisana u neobičnoj i do sada rijetko korištenoj formi intervjua u kojem Korać daje očekivane i stereotipne odgovore, da bi zatim svako pitanje iz intervjua iskoristio kao motiv da iskreno neke vlastite poraze konačno sam sebi prizna.

Dodatne informacije

Izdavač Šahinpašić
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter