Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Kronične komplikacije šećerne bolesti u primarnoj i zdravstvenoj zaštiti

Kronične komplikacije šećerne bolesti u primarnoj i zdravstvenoj zaštiti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789531769723

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D4452

Broj strana:

66

Težina:

360 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

35,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Sve je veća pojavnost šećerne bolesti u populaciji. Bolest je doživotna, neizlječiva. No velike su mogućnosti kontrole pa aktivan pristup u zdravstvenoj skrbi omogućuje dug i kvalitetan život oboljelih. Najveći zahtjev je rano otkrivanje i zaustavljanje progresije bolesti po ciljnim organima, odnosno komplikacija šećerne bolesti. Za to je bitan multidisciplinarni pristup, što treba navrijeme uključiti i koordinirati. Pri tom je ključna uloga tima primarne zdravstvene zaštite u skrbi.

Svrha ovog priručnika jest da bude podsjetnik na osnove otkrivanja i praćenja komplikacija šećerne bolesti u primarnoj zdravstvenoj zaštiti: ordinacijama obiteljske medicine i patronaži.

U priručnik su uključena poglavlja o pristupu najčešćim komplikacijama šećerne bolesti prema današnjim medicinskim dostignućima u procesu otkrivanja i zbrinjavanja. Poštovana su najnovija načela primarnih liječnika kao davatelja usluga u zbrinjavanju komplikacija, a postupci su prikazani sažeto, prema specifičnosti pojedinih postupaka. Posebno je poglavlje o motivaciji bolesnika za liječenje, što je velik problem svih kroničnih stanja, ne samo šećerne bolesti. Ključnu ulogu u zbrinjavanju komplikacija imaju zdravstveni izvršitelji u okviru zdravstvenog sustava.

Urednice: Marija Vrca Botica i Ivana Pavlić Renar

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Sve je veća pojavnost šećerne bolesti u populaciji. Bolest je doživotna, neizlječiva. No velike su mogućnosti kontrole pa aktivan pristup u zdravstvenoj skrbi omogućuje dug i kvalitetan život oboljelih. Najveći zahtjev je rano otkrivanje i zaustavljanje progresije bolesti po ciljnim organima, odnosno komplikacija šećerne bolesti. Za to je bitan multidisciplinarni pristup, što treba navrijeme uključiti i koordinirati. Pri tom je ključna uloga tima primarne zdravstvene zaštite u skrbi. Svrha ovog priručnika jest da bude podsjetnik na osnove otkrivanja i praćenja komplikacija šećerne bolesti u primarnoj zdravstvenoj zaštiti: ordinacijama obiteljske medicine i patronaži. U priručnik su uključena poglavlja o pristupu najčešćim komplikacijama šećerne bolesti prema današnjim medicinskim dostignućima u procesu otkrivanja i zbrinjavanja. Poštovana su najnovija načela primarnih liječnika kao davatelja usluga u zbrinjavanju komplikacija, a postupci su prikazani sažeto, prema specifičnosti pojedinih postupaka. Posebno je poglavlje o motivaciji bolesnika za liječenje, što je velik problem svih kroničnih stanja, ne samo šećerne bolesti. Ključnu ulogu u zbrinjavanju komplikacija imaju zdravstveni izvršitelji u okviru zdravstvenog sustava. Urednice: Marija Vrca Botica i Ivana Pavlić Renar

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter