Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Korporatizam: tajna vlada novog svetskog poretka

Korporatizam: tajna vlada novog svetskog poretka

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Jeffrey Grupp


ISBN:

978-86-88617-28-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8511

Broj strana:

330

Težina:

570 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

40,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Korporatizam je bio ekonomska strana fašizma.
Temeljila se na spoju jake, nedemokratske i centralizovane vlade i velikih korporacija.
Ta praksa je prisutna i danas.
Ova knjiga će nam pomoći da upoznamo mnoga lica korporatizma - od psihološke kategorije koja namjerno oblikuje ljudsko mišljenje i ponašanje u skladu sa sopstvenim interesima, do pokretanja ratova, reklamiranja antidepresiva, kontrolisanja svih resursa...
Koji su krajnji ciljevi, sredstva i taktike korporatizma?
Šta kriju njegovi nevidljivi aspekti?
Koliko je daleko spreman da ide?
Koliko je daleko uopšte stigao?
Korporatizam kako ga vidi profesor Džefri Grup zadire u svaku poru života i predstavlja psihološku kategoriju jer ljudima kroz medije nameće stav da korporativni sistem predstavlja najnaprednije društvo, npr. da je normalno raditi deset sati na dan u korporaciji, potom kupovati neprirodnu hranu punu aditiva, koju su proizvele korporacije, u trgovačkim centrima koji pripadaju istim tim korporacijama. Uveče taj homosapiens iscrpljen od rada za korporacije gleda korporativnu televiziju.
“Korporatizam je stanje kada se velike vlade, vojska i biznis udruže. Ta politička struja preovladava u svijetu od pamtivijeka. Obično nam govore da postoji demokratija, komunizam, ali oduvijek je postojao samo jedan sistem – KORPORATIZAM, kaže Džefri Grup.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x240
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Korporatizam je bio ekonomska strana fašizma. Temeljila se na spoju jake, nedemokratske i centralizovane vlade i velikih korporacija. Ta praksa je prisutna i danas. Ova knjiga će nam pomoći da upoznamo mnoga lica korporatizma - od psihološke kategorije koja namjerno oblikuje ljudsko mišljenje i ponašanje u skladu sa sopstvenim interesima, do pokretanja ratova, reklamiranja antidepresiva, kontrolisanja svih resursa... Koji su krajnji ciljevi, sredstva i taktike korporatizma? Šta kriju njegovi nevidljivi aspekti? Koliko je daleko spreman da ide? Koliko je daleko uopšte stigao? Korporatizam kako ga vidi profesor Džefri Grup zadire u svaku poru života i predstavlja psihološku kategoriju jer ljudima kroz medije nameće stav da korporativni sistem predstavlja najnaprednije društvo, npr. da je normalno raditi deset sati na dan u korporaciji, potom kupovati neprirodnu hranu punu aditiva, koju su proizvele korporacije, u trgovačkim centrima koji pripadaju istim tim korporacijama. Uveče taj homosapiens iscrpljen od rada za korporacije gleda korporativnu televiziju. “Korporatizam je stanje kada se velike vlade, vojska i biznis udruže. Ta politička struja preovladava u svijetu od pamtivijeka. Obično nam govore da postoji demokratija, komunizam, ali oduvijek je postojao samo jedan sistem – KORPORATIZAM, kaže Džefri Grup.

Dodatne informacije

Izdavač Admiral Books
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter