Detalji
Svi recepti su objašnjeni vrlo jasno i lako se izvode, obogaćeni su fotografijama koje prikazuju korak-po-korak postupak za svaki kolač. Vrijeme, težina pripreme, sadržane kalorije i savjeti o vinima koja upotpunjuju svaki recept.
Kolači na žličicu, iz pećnice i mignoni, idealni za kraj objeda ili večere, ili kao slasno predjelo. Pored osamdeset prijedloga za pripremanje slasnih kolača, a da se pritom nije zaboravilo na prirodnu povezanost užitka i boljitka, što je nužnost svake zdrave prehrane.
Knjiga je produkt projekta Food Editore koji je nastao je između Milana, središta talijanskog izdavaštva, i Parme, središta Food Valley. Izdavački projekt obuhvaća publikacije nekoliko važnih specijaliziranih knjiga enogastronomije, s ciljem širenja ugode i kulture hrane diljem svijeta. U redakciji izdavačke kuće postoji eksperimentalna kuhinja i fotografski studio gdje nastaju svi predloženi gastronomski specijaliteti.
Tu se organiziraju i kuharski tečajevi tijekom kojih su dostupni kuhari i njihovo iskustvo, a vode znatiželjnike i zaljubljenike u otkrivanju njihovih vlastitih sposobnosti uz štednjak. Izdavačka kuća koristi i savjete nekoliko najznačajnijih talijanskih enologa i slastičara, kao što su Giuseppe Vaccarini, najpoznatiji svjetski somelijer, i Iginio Massari, broj jedan u slastičarskim vještinama.
Za potrebe ove kuharice svoje su recepte dali brojni znameniti kuhari talijanske kuhinje.