Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Kolač večnosti

Kolač večnosti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Elle Newmark


ISBN:

978-86-7473-430-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

K3764

Broj strana:

348

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,55 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Godine 1498, u sumrak renesanse i u zoru Novog doba, Venecijom kolaju glasine o drevnoj knjizi koja ima nezamislivu moć. Knjiga je predmet pohlepne žudnje svih odreda, od bijednih prosjaka i musave dečurlije, preko žustrih i lukavih trgovaca, pa sve do pritvornog dužda i Vijeća desetorice.

One koji tragaju za knjigom ništa neće spriječiti da je dobiju, oni koji je imaju, štitiće je životom.

Kako oluja intriga i pohlepe sve više potresa Mletačku republiku, ulični sirotan Lučijano iznenada postaje miljenik sreće.

Glavni duždev kuhar, neobičan čovjek izuzetnog umijeća bira ga za svog šegrta. Upotrebljavajući hranu kao metaforu, uz poetične opise aroma, ukusa i jela koji čine egzotičan začin knjige, misteriozni kuvar Amato vodi Lučijana kroz opasan i zavodljiv lavirint zabranjenih znanja.

Kroz priču o velikom majstoru i učeniku, odvija se napeta i uzbudljiva drama obojena bogatim koloritom, natopljena mediteranskim mirisima i duboko uronjena u dekadentni svet spletki, tajni i sukoba.

Venecija sa svojim palatama, kanalima, crkvama i pijacama po kojima krstare tajna policija, plemstvo i raznorazni smutljivci, postaje poprište na kojem se odvija bitka za knjigu nad knjigama što u sebi krije razrešenje večnih ljudskih zagonetki.

Koristeći intrigantan višeslojni zaplet, komponujući pripovijesti i sjećanja, autorka postepeno razvija likove i majstorski tka priču o vremenu sakrivenih znanja, strasti i straha.

  • Originalni naziv: Bones of the Dead
  • Prevodilac: Vojkan Guberinić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 140x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Godine 1498, u sumrak renesanse i u zoru Novog doba, Venecijom kolaju glasine o drevnoj knjizi koja ima nezamislivu moć. Knjiga je predmet pohlepne žudnje svih odreda, od bijednih prosjaka i musave dečurlije, preko žustrih i lukavih trgovaca, pa sve do pritvornog dužda i Vijeća desetorice. One koji tragaju za knjigom ništa neće spriječiti da je dobiju, oni koji je imaju, štitiće je životom. Kako oluja intriga i pohlepe sve više potresa Mletačku republiku, ulični sirotan Lučijano iznenada postaje miljenik sreće. Glavni duždev kuhar, neobičan čovjek izuzetnog umijeća bira ga za svog šegrta. Upotrebljavajući hranu kao metaforu, uz poetične opise aroma, ukusa i jela koji čine egzotičan začin knjige, misteriozni kuvar Amato vodi Lučijana kroz opasan i zavodljiv lavirint zabranjenih znanja. Kroz priču o velikom majstoru i učeniku, odvija se napeta i uzbudljiva drama obojena bogatim koloritom, natopljena mediteranskim mirisima i duboko uronjena u dekadentni svet spletki, tajni i sukoba. Venecija sa svojim palatama, kanalima, crkvama i pijacama po kojima krstare tajna policija, plemstvo i raznorazni smutljivci, postaje poprište na kojem se odvija bitka za knjigu nad knjigama što u sebi krije razrešenje večnih ljudskih zagonetki. Koristeći intrigantan višeslojni zaplet, komponujući pripovijesti i sjećanja, autorka postepeno razvija likove i majstorski tka priču o vremenu sakrivenih znanja, strasti i straha.

Dodatne informacije

Izdavač Stylos
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter