Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.285

Facebook slicica

Katalog

Odmetnuta porota

Odmetnuta porota

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: John Grisham


ISBN:

953-6166-38-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M4165

Broj strana:

469

Težina:

890 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Još samo treba izabrati porotnike i suđenje stoljeća može početi. S jedne strane, u pratnji osmorice najboljih odvjetnika Amerike je Celeste Wood, krhka udovica Jacoba Wooda, čovjeka čiji je život ugasnuo od raka pluća nakon gotovo trideset godina pušenja, s druge je strane tvrtka Pynex, jedna od četiri najveća svjetska proizvođača cigareta i devet najskupljih pravnika obrane.
Još nikada dosad duhanska industrija nije izgubila parnicu protiv obitelji preminulih pušača, ali i nikada dosad nije bila suočena s tako opasnim protivnikom. Kako o ishodu ovog suđenja ovisi ishod drugih parnica koje su u pripremi, duhanska industrija neće štedjeti dolare kako bi izvojevala još jednu pobjedu. Multimilijunska odšteta je ulog u ovoj igri u kojoj su dopuštena sva sredstva.
Između dvije sukobljene strane stoji porota od dvanaest građana o kojoj ovisi sve, a Nicholas Easter, mladi prodavač u kompjuter-shopu, nekadašnji student prava, samo je jedan od njih. Međutim, kako proces bude napredovao, postat će jasno i sucu i pravnicima obiju strana kako ova porota izmiče kontroli, kako ona sigurno nije kao sve ostale, jer se nešto potpuno neobično i neočekivano zbiva u sobi za porotnike!
Odmetnuta porota sedmi je uzastopni bestseller broj jedan najprodavanijeg pisca devedesetih - Johna Grishama. Pisan laganim, naoko ležernim stilom, uvest će vas u svijet sudnice gdje se vodi bespoštedna borba za profit, gdje visoki ideali i niski udarci idu ruku pod ruku, gdje je pravda bez poveza na očima.

  • Originalni naziv: THE RUNAWAY JURY
  • Prevodilac: Damir Biličić
  • Izdanje: 2
  • Godina: 2004
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 160x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Još samo treba izabrati porotnike i suđenje stoljeća može početi. S jedne strane, u pratnji osmorice najboljih odvjetnika Amerike je Celeste Wood, krhka udovica Jacoba Wooda, čovjeka čiji je život ugasnuo od raka pluća nakon gotovo trideset godina pušenja, s druge je strane tvrtka Pynex, jedna od četiri najveća svjetska proizvođača cigareta i devet najskupljih pravnika obrane. Još nikada dosad duhanska industrija nije izgubila parnicu protiv obitelji preminulih pušača, ali i nikada dosad nije bila suočena s tako opasnim protivnikom. Kako o ishodu ovog suđenja ovisi ishod drugih parnica koje su u pripremi, duhanska industrija neće štedjeti dolare kako bi izvojevala još jednu pobjedu. Multimilijunska odšteta je ulog u ovoj igri u kojoj su dopuštena sva sredstva. Između dvije sukobljene strane stoji porota od dvanaest građana o kojoj ovisi sve, a Nicholas Easter, mladi prodavač u kompjuter-shopu, nekadašnji student prava, samo je jedan od njih. Međutim, kako proces bude napredovao, postat će jasno i sucu i pravnicima obiju strana kako ova porota izmiče kontroli, kako ona sigurno nije kao sve ostale, jer se nešto potpuno neobično i neočekivano zbiva u sobi za porotnike! Odmetnuta porota sedmi je uzastopni bestseller broj jedan najprodavanijeg pisca devedesetih - Johna Grishama. Pisan laganim, naoko ležernim stilom, uvest će vas u svijet sudnice gdje se vodi bespoštedna borba za profit, gdje visoki ideali i niski udarci idu ruku pod ruku, gdje je pravda bez poveza na očima.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter